חוק המכר, הטעיה וחובת גילוי

  • שלום
    ערן | 29/06/2010 07:44

    קניתי אתמול רכב יד שניה מחברה עשיתי טרייד אין היום התחילו לי בעיות ועוד לא עברו 24 שעות בחוזה רשום שאין אחריות על תקלות מסוימות בעל החברה לא מוכן לסדר את אותם תקלות האם יש מקום לתביעה?

    • חוק המכר, הטעיה וחובת גילוי
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 29/06/2010 21:08

      בכדי לתת תשובה נאותה יש לבחון את החוזה במקביל לחוק המכר. חוק המכר קבע חובת גילוי ובהנחה שהמדובר בתקלות שהיו ידועות למוכר בעת המכירה והוא טרח לעגן את אי תיקונם בחוזה בכוונה ולא הפחית המחיר בגינם כך שגם לא ידעת עליהם, הרי שיש כאן לכל הפחות מצג שווא העשוי להיות אף הטעיה בנסיבות מסויימות שבגין כך, ביכולתך לבטל את החוזה. אציין עוד כי אם המוכר עוסק כדבר שבשגרה בממכר רכבים - חלה עליו חובת גילוי מוגברת.