"זה הקטון גדול יהיה" - תביעה קטנה או גדולה ?

  • דוגמאות לכתבי תביעה קטנה
    דניאל | 22/06/2010 14:47

    שלום רב, לאחר חודשים ארוכים של התמודדות מול פרטנר, הם הציעו פשרות שהיו גורמות לי יותר נזק מאשר פיצוי. עד היום אני עדיין סובל מטעויות, ושגיאות (שחלקן הם פשוט לא מצליחים לתקן). אני החלטתי שאני מגיש תביעה קטנה. מדובר בהתנהלות ארוכה של חודשים, יש לי הרבה הקלטות של שיחות ותיעודים. כיצד לרכז את המידע? האם בית המשפט צריך את כל התיעודים, השעות והתאריכים? מה לגבי כמות הזמן הנדרשת (שהיא שעות רבות וארוכות של האזנה לשיחות. תמולול וכד')? מדובר בהשתשלשלות רבה ומפותלת על גבי חודשים ועשרות נציגים ומנהלים שונים, המון הבטחות, מספרי פניה וכד' - לא מדובר במקרה אחד ובודד. שאלה אחרונה - האם יש דוגמאות לכתבי תביעה קטנה? (אמיתיים ולא פורמט או דוגמא כללית) אודה לכל פרט. תודה!

    • "זה הקטון גדול יהיה" - תביעה קטנה או גדולה ?
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 22/06/2010 17:16

      מדבריך קשה להבין האם המסלול מתאים לתביעה קטנה ו/או גדולה ועניין זה, בין היתר, תלוי בסכום אותו בכוונתך לתבוע ובפרוצדורות וסדרי הדין והראיות שביהמ"ש לתביעות קטנות אינו מחוייב להן. כך או אחרת, עצתי שתפנה לעו"ד שיכתוב עבורך את התביעה ותונחה על ידו כיצד להתמודד עם ההליך, שכן בתביעה קטנה אתה תידרש לייצג את עצמך. באשר לדוגמאות לתביעות קטנות, הללו מצויות למכביר ברשת האינטרנט ובאתרי משפט ומאגרי מידע משפטיים.

      • תודה על ההתייחסות
        דניאל | 22/06/2010 17:57

        אני מעוניין לייצג את עצמי, אני חושב שאני מסוגל לעשות זאת בהצלחה. אני לא מעוניין להכנס לתביעה גדולה, כי אני חושב שזה רק יגדיל את הנזק שלי (מבחינת זמן התעסקות וכד').סכום התביעה יהיה בגבולות התביעה הקטנה.1. בהנחה שאני מייצג את עצמי וסכום התביעה מתאים לתביעה קטנה, האם יש עוד פרמטרים שכדאי לבדוק מול תביעה רגילה?2. חיפשתי ברשת ומצאתי פסקי דין ולא מצאתי את כתבי התביעה, האם תוכל להפנות אותי לאתר או למקום בו אמצע כתבי תביעה של תביעות קטנות? (ברשת יש הכל.. אודה אם תוכל לכוון אותי).תודה!