מתקין ארונות שלא הגיע

  • הברזת מוביל-מתקין של ארונות קיר
    lior1978 | 21/06/2010 16:58

    שלום, שאלתי היא מה אני יכול לעשות מבחינה משפטית מול חברת לייצור ארונות בסיטואציה המתוארת לעיל: תיאמתי מול חברת הארונות הובלה והתקנה של שני ארונות קיר לתאריך מסוים בין השעות 12:00 ל-16:00. המתקין לא הגיע בין השעות האלו ולא הודיע על איחור. מטלפונים שעשיתי לחברה החל משעה 15:00 לבדוק היכן נמצא המתקין ולמה לא יצר קשר לא חזרו אלי עם תשובה בנוגע להגעתו ואמרו שיגיע מקסימום בשעה 17:00. כמובן שגם אז המתקין לא הגיע וגם לא יצר קשר. עובדה חשובה נוספת: לקחתי חצי יום חופש מהעבודה החל משעה 12:00 על מנת להיות זמין עבור קבלת המתקין. כמו כן, מדובר בהתקנת ארונות חדשים בבית חדש, כך שדחיית ההתקנה גם מעכבת את כניסתנו לבית החדש. מהם האפשרויות שלי לתביעת פיצוי מול חברת הארונות ? תודה, ליאור

    • מתקין ארונות שלא הגיע
      עו"ד אפי אהרונוב | 23/06/2010 15:51

      ליאור שלום, בנסיבות שתיארת אתה זכאי לתבוע את ההפסדים שנגרמו לך (עלות יום עבודה) וכן לדרוש פיצוי נוסף בגין עגמת נפש. ע"פ "החוק היבש" לא ניתן לתבוע בנסיבות אלו פיצוי ללא הוכחת נזק, ואולם, יתכן ובאם תדרוש פיצוי כזה ביהמ"ש ימצא מקום להרחיב את תחולת החוק למקרה זה. היה ויפסק לטובתך פיצוי ללא הוכחת נזק, המדובר הוא בסך של 600 ש"ח.