שלב ההוכחות בביהמ"ש לתביעות קטנות

  • מהם השלבים בתביעות קטנות?
    יובל | 20/06/2010 22:44

    שלום, הגשתי תביעה ונקבע לי דיון. באתר "נט המשפט" רשום כי סוג הדיון הוא "הוכחות". ביומן בית המשפט ישנם דיונים נוספים באותו יום, גם תביעות קטנות, לידם רשום "דיון" וליד אחר רשום "קדם משפט". חשבתי שבתביעות קטנות יש דיון אחד וזהו. מהם השלבים השונים? מה מצפי לי בשלב "ההוכחות"? תודה

    • שלב ההוכחות בביהמ"ש לתביעות קטנות
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 21/06/2010 22:15

      בשלב ההוכחות תצטרך לטעון ולהראות את הוכחותיך לעניין התביעה ורצוי גם שתביא עדים מטעמך. יש לזכור שביהמ"ש לתביעות קטנות אינו כפוף לתקנות סדר הדין האזרחי ה"רגילות" ויכול לפעול בדרך הטובה ביותר הנראית בעיניו לעשיית צדק. לשון אחר: בית המשפט לתביעות קטנות אינו כפוף לכללי הראיות והפרוצדורה ה"רגילים".

      • שלב "הדיון" ו"קדם משפט" בתביעה קטנה.
        יובל | 22/06/2010 08:46

        ומה קורה בשלב "הדיון" ובשלב "קדם משפט" בתביעה קטנה?

        • דיון בתביעה קטנה
          עו"ד אפי אהרונוב | 22/06/2010 17:32

          ערב טוב יובל, בפועל, בהליך תביעה קטנה מתקיים לרוב דיון אחד ובמסגרתו עליך להביא את ההוכחות והעדים ולהתכונן לאפשרות שהצד השני ירצה לחקור אותך ו/או את העדים מטעמך. מומלץ להמתין להודעת מזכירות ביהמ"ש שתישלח אליך בדואר או, לחילופין, לפנות טלפונית למזכירות ביהמ"ש.