ניתוק מוקדם - עד מתי?

  • התנתקתי 3 ימים לפני סוף ההתחייבות וחוייבת ב250 שח
    אלינוי דוידוב | 20/06/2010 15:16

    לפני כ-3 חודשים דיברנו עם נציגה בהוט (שירותי אנטרנט) וביקשנו להתנתק עקב מעבר דירה, נאמר לנו שיש התחייבות שנגמרת בתחילת מאי בה נוכל להתנתק ללא קנס יציאה. ושעלינו להגיע -בתחילת מאי- למוקד ולהחזיר את המודם. לא היינו מרוצים אבל המשכנו לשלם עבור מוצר שלא צרכנו. ב5 למאי הגעתי למוקד להחזיר את המודם, הנציג קיבל את המודם ניתק אותנו ולא אמר שום דבר מיוחד. כמה ימים לאחר מכן ראינו חיוב על סך 250 ש"ח - התקשרנו לברר על מה החיוב ונאמר לנו שזה בגלל שההתחייבות שלנו היא עד ה 8 למאי. ובגלל שהתנתקנו 3 ימים לפני הזמן זה עדיין נחשב כקנס מלא של 250 ש"ח. הנציג לא העיר את תשומת ליבי כשבאתי להחזיר את המודם, בטופס שקיבלתי לא צויין שום דבר לגבי הקנס, והעיקר הוא שפעלנו לפי הוראות הנציגה שאמרה לנו שבתחילת מאי עלינו להחזיר את המודם. חברת הוט לא מוכנה להחזיר לנו את ה-250 וטוענת שזאת בעיה שלנו. אבל איפה הפרופרוציות - אם מחזירים שנה לפני ו-3 ימים לפני זה אותו גובה הקס? מה ניתן לעשות? תודה מראש אלינוי

    • ניתוק מוקדם - עד מתי?
      עו"ד אפי אהרונוב | 22/06/2010 17:21

      אלנוי שלום, ע"פ ה"חוק היבש" החברה רשאית לגבות מכם דמי ביטול בגין ביטול מוקדם, אף אם מדובר בפרק זמן קצרצר. בנסיבות שתיארת ולאור העובדה שהחברה לא העמידה אתכם על האפשרות להתנתק בזמן, יכול להיות שבאם תגישו תביעה ביהמ"ש לא יראה בעין יפה את התנהלות החברה ויפסוק לטובתכם. ואולם, אין כל ביטחון שכך יהיה וספק אם כדאי להסתכן בתביעה שתידחה, בנסיבות אלו. לשיקולכם.