התנתקות משירותי כבלים

  • התנתקות בעייתית מהוט וחיוב לא מוצדק בקנס
    רחלי | 19/06/2010 09:56

    שלום, מתנצלת מראש אם הודעתי ארוכה אך רואה טעם לתאר את השתלשלות העניינים. התקשרתי בחודש ינואר לחברת הוט בבקשה להתנתק משירותי הטלויזיה בכבלים שלהם. הנציגה מצידה הסבירה לי שההתחייבות שלי תסיים ב 22באפריל ולכן מוטב לי לחכות כי אחרת יהא עלי לשלם קנס של 400 ש"ח.. קיבלתי את עצתה וסימנתי לי על לוח השנה את התאריך של 22/04/2010 כדי לזכור לפנות להוט להתנתק בתום תקופת ההתחייבות. שבוע לפני המועד התקשרתי להוט בבקשה להתנתק אז נציגה שלהם אמרה לי שזה מוקדם מדי ושעליי להתקשר 3 ימים לפני אם אני לא רוצה לשלם קנס. התקשרתי שוב ב19/04/2010 שזה 3 ימים לפני התאריך המיוחל כפי שאמרו לי. והפעם נציג שלהם אמר לי שזה מוקדם מדי ועלי להתקשר ממש באותו יום כדי שלא אשלם קנס. הפעם כבר ממש התעצבנתי וצעקתי עליהם שזה לא יתכן שכל פעם אומרים לי משהו אחר ומושכים אותי באף. שאני מודיעה להם שעכשיו, תוך 3 ימים אני הולכת לסיים את תקופת ההתחייבות ואני לא מעוניינת לחדש אותה אלא להתנתק מהשירות הטלויזיה בכבלים שלהם בתום התקופה. העבירו אותי לאחראי שצעקתי גם באוזניו שזה לא בסדר שהם מושכים אותי ומטרטרים ועליהם לרשום לפניהם הם רצוני להתנתק ולכבדו. הנציג האחראי אמר לי שאני צודקת ושהכל יטופל ויסודר. אחרי זה היו עוד כמה טלפונים וניסיונות להציע לי דילים שסירבתי לכולם וביקשתי שוב ושוב שיתאמו איתי תאריך להגעת טכנאי לניתוק. בתאריך 09/05 הגיע טכנאי בתאריך שנקבע ואסף את הממירים. אולם משום מה הטלויזיה לא נותקה לגמרי אלא נותרו כמה ערוצים של כבלים בשידור אנלוגי . כמו כן בחיובי כרטיס האשראי של חודש יוני ראיתי שחייבו אותי 570 ש"ח. שהתקשרתי להוט לברר על שום מה החיוב, שהרי אני בכלל אמורה להיות מנותקת משירותי הכבלים שלהם הם ענו שזה קנס כי רשום להם במחשב שהתנתקתי 3 ימים לפני תום ההתחייבות.... זה פשוט מרתיח אותי!!!!!! הם שיקרו לי במצח נחושה וגנבו ממני את כספי הקנס במרמה למרות שחיכית עד לסוף תקופת ההתחייבות כדי להתנתק. האם יש לי עילה לתבוע אותם על חיוב שלא כדין ועוגמת נפש???? לצערי לא הקלטתי את השיחות איתם. אבל זה לא ייתכן, הם שיקרו לי וגנבו את כספי וטירטרו אותי וזה ממשיך, עד עכשיו אני לא מנותקת כמו שצריך. מה ההמלצה המשפטית במצב כזה? אני ממש מרגישה שנעשה לי עוול כצרכנית ושרימו אותי ושיקרו לי וגנבו את כספי ויותר גרוע- את שלוות רוחי.

    • התנתקות משירותי כבלים
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/06/2010 11:53

      רחלי שלום, יש לתעד בקשה לניתוק בכדי שתהיה לך הוכחה ביחס לתאריך. באם שלחת הודעת ביטול והחברה המשיכה לחייב אותך, ניתן לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.

      • התנתקות
        רחלי | 21/06/2010 18:07

        תודה על המענה. כל ההתקשרות בינינו נעשתה טלפונית ובהוט אמרו לי שאין צורך לשלוח פקס כדי לבקש את ההתנתקות כי זה במועד תום ההתחייבות ולא לפני כן- הם בעצמם אמרו את זה טלפונית כשהתקשרתי לברר איתם מה הפרוצדורה שעליי לעבור כדי להתנתק. אמרו "אין צורך בפקס" . וזאת עוד עיוולת והטעיה מכוונת מצידם כנראה כדי שלא יהיה ראיות אח"כ. זה לא יתכן שהם יכולים לשקר ולהטעות כך ולצאת מזה נקיים. אני המומה. התיעוד שישנו הוא אצל הוט במערכת הרישום שיחות שלהם ! הם גם לא מכחישים שהתקשרתי 3 ימים לפני תום תקופת ההתחייבות אלא טוענים שזאת הסיבה לקנס- שזה מוקדם מדי ב3 ימים (כמובן קשקוש גמור כי בפועל בכלל ניתקו אותי אחרי שעבר תאריך תום ההתחייבות אז אין שום סיבה לקנס הזה, הם גם אמרו לי שלא יגבו את הקנס, אבל אין לי תיעוד של השיחה, זה אצלם).