סוכנות נסיעות

  • בדיקת מסמכים בעת רכישת כרטיס דרך סוכנות נסיעות
    דיאנה | 17/06/2010 10:14

    רכשתי כרטיסי טיסה לאוקראינה לאמצע יולי דרך סוכנות נסיעות . כאשר נסעתי לשגרירות אוקראינה להוציא אשרת כניסה לאוקראינה - ויזה, נאמר לי שמכיוון שעליתי ארצה בשנת 1995, אני נחשבת אזרחית אוקראינה ולכן אני יכולה להכנס לאוקראינה רק עם דרכון אוקראיני ולא עם שום מסמך אחר. לקבל דרכון לוקח כ3 חודשים(לעומת זאת את הויזה מקבלים תוך מספר ימים). כלומר אינני יכולה לממש את כרטיסי הטיסה שרכשתי בסוכנות הנסיעות. האם סוכנות הנסיעות מחוייבת לעדכן אותי בחוקי המדינה, אליה אני רוכשת כרטיסים, לפני מכירת הכרטיסים?האם הם מחויבים להחזיר לי את הכסף על הכרטיסים בגלל שלא יידעו אותי על החוקים?תודה מראש

    • סוכנות נסיעות
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/06/2010 16:50

      דיאנה שלום, למיטב הבנתי אין לסוכנות אחריות לכך.

      • מוזמנת לעיין גם בתגובתי ואולי לחסוך בהוצאות
        מישהו | 18/06/2010 18:46

        אז ככה, מרבית הסיכויים כי בעת שביצעת את ההזמנה נשלח לך מסמך המפרט את התנאים בין הייתר גם את חובתך בדין דרכון כך שאני מירך כי החברה מכוסה במקרה זה . לא ציינת למתי הטיסה, את אינך עומדת בחוק אולם לכל כרטיס יש תנאים מסויימים, במקרים מסויימים, ניתן לבטל את הכרטיס גם בדמי ביטול נמוכים 50$-2004 , בידקי זאת מול סוכנות הנסיעות ונקוה בשבילך כי תנאי הכרטיס גמישים.