...

  • מועד ואופן תשלום שנקבע בדיון לאחר קבלת התנגדות
    גליה | 27/07/2009 12:14

    הוגשה נגדי תביעה בהוצאה לפועל, הגשתי התנגדות וההתנגדות התקבלה. כמה חודשים לאחר מכן, התקיים דיון בבית משפט השלום בפני רשמת. החלטת הרשמת הייתה לשלם סכום X, ללא פירוט עד מתי עלי לשלם והאם במזומן, או שניתן לפרוס לתשלומים. עורך הדין של הצד השני שלח לי מכתב, בו הוא דורש לקבל את הכסף תוך 30 יום, אחרת הוא יפנה להוצאה לפועל. שאלותי הן: 1. האם, ישנו מועד מוסכם, בהעדר ציון בהחלטה, שעד מועד זה עלי להסדיר את החוב? 2. האם יש לי זכות לדרוש פריסת החוב לתשלומים? 3. אם עוברים 30 יום ונפתח תיק הוצאה לפועל, האם אז אוכל לפרוש את תשלום החוב לתשלומים, ללא הסתכנות בנקיטת אמצעים משפטיים אחרים? תודה, גליה

    • ...
      שלומי | 27/07/2009 15:00

      - בעיקרון נהוג לשלם את פסק הדין בתוך 30 יום מיום שניתן. - סעיף 6 לחוק מאפשר פתיחת תיק הוצל"פ כעבור 30 יום בלבד. - את יכולה לנסות להגיע עם עורך הדין להסדר פריסת תשלומים. ככל שיפתח נגדך תיק הוצל"פ, תוכלי להגיע להסדר, אך זאת לאחר שייתווספו על הסכום המקורי אגרות רבות והפרשי הצמדה וריבית ולאחר חקירת יכולת בפני ראש ההוצל"פ. - המלצתי היא לנסות להסדיר את החוב בטרם פתיחת תיק ההוצל"פ.