יש לבצע חקירה כלכלית

  • מה עושים?
    ג'ני | 09/07/2009 17:36

    שלום רב! ראשית, אני מודעה על האתר ועל האפשרות האמיתית לשאול שאלה ולקבל מענה מקצועי. שאלתי כדלקמן: קיבלתי פס"ד נגד קבלן עקב הפרת חוזה בבימ"ש, הפסק נגדו הוצאות. הוא בחר להתעלם ולא לשלם. פתחתי כנגדו תיק בהוצל"פ. ביצעתי עיקולי בנקים, שגילו כי אין לו ייתרות זכות באף אחד מהבנקים ולגבי עיקול רכבים גם כן לא נמצא דבר. לאחר שעברו כבר יותר מ- 4 חודשים מאז פתיחת התיק והחייב טרם הפקיד לחשבון, החלטתי להגיש נגדו צו מאסר. לצערי קיבלתי דחייה מראש ההוצל"פ בטענה כי קיים תיקון בחוק. השאלה מה עושים? איך אני פועלת כדי לגבות את שמגיע לי ע"פ כל דין?

    • יש לבצע חקירה כלכלית  לת
      עו"ד משה שרגא | 10/07/2009 09:24

      • זוכה צריך לבקש חקירת יכולת לא החייב?!?!?
        ג'ני | 10/07/2009 18:54

        כמו כן, בהמשך לשאלתי גם כשהגעתי לבימ"ש להחתים תצהיר מהמזכיר הראשי כדי לצרף לבקשה לעיכוב יציאה מהארץ, קיבלתי סרוב. איזה עוד סנקציות ניתן לפעול בהם?

        • במדינת ישראל עדיף להיות חייב  לת
          חובב | 10/07/2009 21:07

        • חקירה כלכלית וחקירת יכולת
          עו"ד משה שרגא | 12/07/2009 08:33

          חקירת יכולת היא חקירת החייב בהוצל"פ בין ע"י הרשם או הזוכה. חקירה כלכלית היא חקירה פרטית שמבצע הזוכה באמצעות משרד חקירות. תמורת סכום מסויים מקבל המזמין תמונה די טובה על מצב נכסי הנחקר.

          • מה החקירה מקנה לי מבחינת הליכים אחריה?
            ג'ני | 12/07/2009 09:18

            האם עם תוצאות החקירה ניתן לבקש צו מאסר ועיכוב יציאה מהארץ? או שמא נדרש דבר מה נוסף?

            • עם ידע שכזה ניתן לפעול כנגד הנכסים
              עו"ד משה שרגא | 13/07/2009 07:13

              ולגבות את החוב במהירות.