חובות כונס נכסים

  • תנהלות כונס נכסים
    פאול | 09/07/2009 00:08

    שלום רב. אתחיל עם העובדות: 1. ישנו זוג אנשים להם יש בית השווה 1,100,000 ש"ח ועליו משכנתא בסכום של 300,000 ש"ח. המשכנתא נרשמה עבור הלואה אשר לקחו בשוק האפור לצורך כיסוי חובות שהבן שלהם יצר על ידי חלוקת שקים בחשבון האם בו היה מיופה כוח. המשכנתא רשומה על 2 בעלי הבית אשר שותפים 50% כול אחד בנכס. 2. נוסף על המשכנתא, ישנם עיקולים על הבית בסכום של 1,300,000 ש"ח על החלק של הגברת בלבד עקב שקים שבנה פיזר בהיותו מיופה כוח בחשבון האם. 3. עקב אי עמידה בתשלומי המשכנתא, מונה כונס נכסים לבית אשר נמכר במחיר 1,100,000 ש"ח. 4. הבעל, טען שהמשכנתא נכפתה עליו ושאם זכויותיו בכנס ( 50% מהמכירה לא יועברו אליו) , יילך הוא למשטרה להתלונן ויבקש בקשה לביטול המשכנתא. הכונס, העביר לו 50% מערך הבית ופרעה את חוב המשכנתא, הפיגורים ושכר טרחתו מהחלק של האישה בלבד. אציין שהיא חתמה לו שהיא מוכנה שהכול ייפרע מחלקה בלבד ( ברור שהיא תחתום כי כך יישאר לה ולבעלה יותר כסף ביד ולנו הנושים פחות כסף להיפרע ממנו כי הסכום שנשאר מהחלק שלה הינו קטן בהרבה עכשיו לאחר שכול החוב נוכה ממנה. אציין כי הזוג חי ביחד.) 5. בשיחה עם הכונס הוא אמר לי שהוא צריך לדאוג לאינטרס של הלקוח שלו בלבד ולא לדאוג לשאר המעקלים. כמו כן, כיוון שהמשכנתא נרשמה על 2 בני הזוג רשאי הוא לפרוע את החוב מכול אחד מהם בנפרד או שניהם יחד ואם הבעל עושה בעיות הוא לא רוצה להסתכן בהליכים משפטיים של שנתיים שלוש ו/או בביטול המשכנתא ולכן מותר לו לפרוע את המשכנתא מחלקה של האישה בלבד, גם אם זה גורם לפגיעה קשה בשאר המעקלים. שאלתי היא: האם אכן מותר לו לנהוג כך ? יש פה חוסר תום לב מובהק גם מצד הכונס וגם מצד בעל הדירה אשר חתם גם על המשכנתא בזמנו וגם עכשיו התנה את החתימה על מכירת הבית בקבלת מחצית מסכום המכירה מבלי לשאת בחלקו היחסי בכול הקשור לעלות המשכנתא, הפיגורים ושכר הטרחה של הכונס. האם יש לי עילת תביעה נגד הכונס? מה העילה שבגינה ניתן לתבוע את הכונס? האם תוכל להפנות אותי לפסקי דין הדנים בסוגיה שיוכלו לעזור לי בנושא? תודה רבה על עזרתכם האדיבה.

    • חובות כונס נכסים
      עו"ד משה שרגא | 10/07/2009 09:21

      ככלל כונס נכסים הינו ידו הארוכה של ביהמ"ש ויש עליו לפעול בתום לב. ניתן להגיש בקשות בעניין לגורם שמינה את כונס הנכסים - לפי העניין.