עיקול בשל חובות חניה

  • עיקול חשבון עו"ש - גביית קנס חניה
    סלבה | 06/07/2009 13:52

    שלום. אני נשוי טרי לפני חודש. פתחנו חשבון משותף עם אישתי בעקבות החתונה. יש לי חשבון שלי בנוסף. לפני כמה ימים הופתעתי לגלות עיקול בחשבון המשותף וגם(!!!!) בחשבון האישי על אותו סכום, הגורם המעקל - העיריה, הסיבה - קנס חניה. לפני יותר משנתיים (אך פחות מ-3 שנים) קיבלתי כנס, הגשתי עירור - קיבלתי מכתב שהעניין בבדיקה. מאז -כלום! והנה, אחריי יותר משנתיים באופן פתאומי - עיקול. ללא שום התראה בכל צורה שהיא. התקשרתי למחלקת גבייה, אמרו לי ששלחו מכתב כמה חודשים אחרי המקרה (תחילת 2007) עם "הפחתת תובע", מכתב שאני לא ראיתי לא שמעתי ולא קיבלתי. בסוף השיחה שלחו אותי להביא "תצהיר רשם בית המשפט". מה ניתן לעשות? מה התצהיר הזה? האם מותר להם לעקל ללא התראה מוקדמת?? האם מותר לעקל בו-זמנית בשני בנקים?? האם ניתן לחדש בדיקת הארוע יותר משנתיים אחרי המקרה? בתודה מראש לכל עונה!

    • עיקול בשל חובות חניה
      עו"ד משה שרגא | 07/07/2009 08:08

      כמובן שניתן להמשיך לטפל במיוחד אם לא קיבלת תשובה בהליך המוקדם. יחד עם זאת , העובדה שנרדמת לשנתיים אינה עוזרת לך. הרשות יכולה לעקל במשספר חשבונות אך אינה יכולה לגבות יותר מסכום החוב.

      • עיקול חשבון עו"ש - גביית קנס חניה
        סלבה | 07/07/2009 08:52

        תודה על התגובה. השאלה שלי היא כזאת - למה עדיין לעכל על סכום החוב בשני(!!) הבנקים בו זמנית אם הרשות אינה יכולה לגבות יותר מסכום החוב? והאם מותר לעכל ללא שום(!!) התראה מוקדמת? כמו כן, אם אני אחליט להתקדם בבדיקה, מה יהי גורלו של העיכול? בשיחת טלפון נאמר לי שבדיקת העניין יכול לקחת עד חצי שנה - האם כל הזמן הזה העיכול יהיה תקף (ויצבור אחוזים אצלי בחשבון)? שוב בתודה מראש לכל העונה.