התיישנות של חובות ארנונה

  • תביעת חוב ארנונה מלפני 16 שנים
    א.ב | 04/07/2009 11:29

    לפני כשלוש שנים קיבלתי התראת תשלום של ההוצאה לפועל, בגין חוב ארנונה עבור דירה שמכרתי בינואר 93. הדירה נמכרה והעברה בטאבו לאחר אישור זכויות בעירייה. יצרתי קשר עם עורך הדין שמסר לי שמדובר בטעות והבטיח לי שלא אשמע ממנו יותר. לפני כשנה, התחלתי לקבל דרישות תשלום מהעירייה, תוך סירוב להסברים כלשהם בטלפון. רק לאחר שהגעתי למקום וכתבתי להם, התברר כי  הנושא כבר לא בטיפול משפטי אלא בהליכי גבייה מנהליים. לטענתם שילמתי בהמחאה דחויה, שחזרה ביוני 93, ועל כן הם תובעים אותי.ביקשתי לראות את ההמחאה והם אמרו שהם צריכים למצוא אותה.יש לי הוכחות שבשנה וחצי האחרונות שהדירה הייתה בבעלותי, הייתה מושכרת לאחר שהתחייב בתשלום הארנונה.אני לא זוכרת אם היה לי חוב כלשהו ששולם בצ'ק, אך זה נראה לי לא סביר שהעירייה נתנה אישור טאבו על סמך המחאה לחצי שנה מאוחר יותר.  - האם העירייה יכולה לתבוע אותי עבור החוב - לאחר שהדירה כבר לא בבעלותי?-  האם הם יכולים לתבוע המחאה שחזרה לפני 16 שנים? יש לציין שבמהלך כל השנים אני מתגוררת בעיר ומשלמת ארנונהו וכתובתי ידועה, כך שניתן היה לאתר אותי בשלב בו יכולתי לבדוק את טענותיהם, ובמידה והוכחו - לשלם את הסכום המקורי.   - מה אני יכולה לעשות על מנת להסיר מעלי את האיום של ההליכים המנהליים. תודה.

    • התיישנות של חובות ארנונה
      עו"ד משה שרגא | 05/07/2009 06:37

      בתי המשפט קבעי כי על חובות ארנונה חלה התיישנות. לפיכך, רשות מקומית אינה אמורה לפעול בהליך מנהלי במצב של התיישנות והיא אמורה לפנות להליך של תביעה בבית משפט או בהוצל"פ (אם הסכום מתאים). במהלך תביעה כזו הנתבעים יכולים להעלות טענת התיישנות - מה שיביא לדחיית התביעה. יחד עם זאת לרשות יש אופציה נוספת - אשר כנראה אינה רלוונטית במקרה שלך - והיא להמתין ליום בו הבעלים והחייב יבקש להעביר דירתו בטאבו. או אז רשאית הרשות שלא לספק אישור לצורך העברה בטאבו ללא סילוק החוב. אם פעלו נגדך בהליך מנהלי - ניתן לעתור לביהמ"ש לביטול. זו עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים (המחוזי) .