הרפורמה בחוק ההוצאה לפועל

  • שאלה לעו"ד שורץ בקשר למאמרך בענין הרפומה בהוצל"פ
    עו"ד א | 01/07/2009 11:04

    קראתי את מאמרך בענין תיקון 29 לחוק ההוצל"פ. בראשית הדברים אציין, כי המאמר עשה מעט סדר בבלבול הקיים בנושא הרפורמה. לצערי גם עובדי ההוצל"פ אינם יודעים לתת תשובות לעורכי הדין, בקשר ליישום התיקון הלכה למעשה. בעקבות התיקון, פנית לרשם ההוצל"פ בבקשה להורות למשרדי רישום המקרקעין וכן למנהל מקרעי ישראל, ליתן מידע על נכסי חייבים. בקשתי נדחתה ונדרשתי לנמק "משפטית" את בקשתי לקבלת צו כאמור. האם רשמי ההוצל"פ אינם מודעים לזכויות הזוכים על פי התיקון החדש? מכח איזה סעיף בחוק ההוצל"פ אני רשאית לדרוש לקבל מידע מלשכות רישום המקרקעין, ממשרד הפנים ומחברות כרטיסי האשראי בדבר נתוני רכישות. אודה לתשובותיך.

    • הרפורמה בחוק ההוצאה לפועל
      עו"ד שווץ איתן | 01/07/2009 18:13

      הסעיף המאפשר קבלת מידע הינו סעיף 7ב לחוק ההוצאה לפועל. ברם לפי סעיף 55 לתיקון 29 תחילתו של התיקון לגבי חלק מהפרטים, הינו בתוך 9 חודשים מיום התיקון, דהיינו בחודש 08/2009 שיבוא עלינו לטובה.

      • תודה על התשובה  לת
        עו"ד א | 02/07/2009 08:48