האם ניתן לעקל קצבאות נכות בגין חוב מזונות

  • עיקול על קצבאות בטוח לאומי
    גרושה במצוקה | 30/06/2009 12:42

    שלו רב, גרושי אינו משלם לי ולילדי שעימי וכן לגרושתו הראשונה את המזונות החודשיים ומצבנו בלתי נסבל. ידוע לנו שהגרוש מקבל קצבת נכות כללית וקצבת שיקום מביטוח לאומי ולכן אני והגרושה הנוספת פנינו להוצל"פ להטלת עיקול על קצבאות אלו. העיקול בוצע. אך למרבה ההפתעה רק באופן חלקי. רק קצבת הנכות הכללית עוקלה (בסך של כ- 2000 ש"ח לחודש. אך עדיין נשארת יתרת חוב מידי חודש בסך של כ- 4000 ש"ח). מדוע העיקול לא הוטל על קיצבת השיקום? האם יש מניעה חוקית? הגנה או חסינות כלשהי לקצבת השיקום? נא עזרתכם, בשל התחמקות החייב אנחנו במצוקה כלכלית קשה מיום ליום.

    • האם ניתן לעקל קצבאות נכות בגין חוב מזונות
      עו"ד שווץ איתן | 01/07/2009 18:00

      אין בחוק המוסד לביטוח לאומי הגנה על קצבאות כאשר מדובר בחוב מזונות. ייתכן שהעיקול שהטלת, הינו עיקול דמי המזונות השוטפים בלבד, ולכן מעבירים לך רק את הסכום של דמי המזונות החודשיים ולא את חוב העבר.