התנגדות לביצוע שטר בהוצאה לפועל

  • מרמה במתן צ'קים על שמי - אך בידיעתי.
    פלוני אלמוני | 22/06/2009 03:30

    לשלום לכולם, הסיפור הבא הוא לא שלי - אבל אני אספר אותו מתוך נקודת מבטי האישית, אין לי בעיה עם זה. אשמח אם יש כאן עורכי דין או בעלי ידע בנושא - שאולי יוכלו לפתוח לי קצת את העיניים. הסיפור עצמו - אני בן אדם בן 18, שלא לפני הרבה שנים עליתי ארצה ממדינה זרה. אמא שלי ואני הגענו ביחד, אמא הכירה כאן בחור והקמנו משפחה חדשה עם אח חדש משותף! חיינו חיים טובים ושמחים , עד שיום אחד , הבחור איתו אמא התחתנה החליט לפתוח מסעדה. אני בתור סוג של בן שלו, ובלי הרבה ידע בחוקים בארץ , הסכמתי לחתום לו פנקסי צ'קים על שמי - הוא אמר שאין לי מה לדאוג, פשוט הוא לא יכול לחלק כל כך הרבה צ'קים אז אני רק אעזור לו בשם שונה ולכסף הוא ידאג.. לא הרבה זמן לאחר פתיחת המסעדה , הבנו שזה לא ילך לשום מקום , המסעדה כשלה - צ'קים חזרו, המקום נסגר . ופה הבעיה העיקרית - צ'קים חוזרים עם השם שלי עליהם! כיום, אני בן אדם בן 23, מפרנס את עצמי בכבוד במשכורת ממוצעת, ואני צריך להתמודד עם צ'קים בסכומי עתק שחוזרים אליי עם עיקולים של הוצאה לפועל וצוי עיכוב יציאה מהארץ למיניהם. אני באמת לא אשם. אני חתמתי מתוך טוב לב וברור לי שזה לא עוזר הרבה , כי השם שלי על הצ'קים. זה מייאש אותי, אני שקוע בחובות בגיל 23 בגלל משהו שלא הייתי מודע אליו ולא רציתי לעשות רע לאפחד . אין לי הרבה אנשים לדבר איתם כאן - ואני צריך להתמודד מול כל המוסדות הגדולים שרוצים את הכסף שאין לי, בזק, הוט, מחלקי סלטים למיניהם, כל מונופול אפשרי שיכול לתקוף אותי. אני אשמח אם מישהו כאן אולי יוכל להאיר לי איזה פנס קטן באפלה, אני נואש לעזרה - זה גדול עליי בחיים האלה, חובות של עשרות אלפי שקלים - ואין לי מענה. על עזרה הכי קטנה תעזור ! המון תודה לכולם ושבוע טוב !

    • התנגדות לביצוע שטר בהוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 22/06/2009 08:10

      יש לבחון את התיק ולהגיש התנגדות בהתאם

    • לדעתי
      לדעתי | 22/06/2009 13:13

      בבקשות למימוש שטר יש לחייב טענות הגנה: - כשלון תמורה - חוסר תו"ל וכו' אך כל אותן טענות ההגנה תקפות רק לצד שאיתו ביצעתי את העסקה/שירות. כלומר, במידה והצד העביר את השקים לצד ג' והשקים שלך לא היו מוגבלים מבחינת סחירות אתה די בבעיה. לצערי ולמיטב הבנתי (זה אינו ייעוץ משפטי) אן לך טענות הגנה כנגד הנושים ועליך לשלם את חובך. שיעור לחיים - לעולם אל תתן שקים שלא מוגבלים (רשום על גבי השיק - לא עביר ולא סחיר ו/או למוטב בלבד)

    • לדעתי תכריז פשיטת רגל. אין לך מה להפסיד
      רני | 23/06/2009 12:46

      אם תחליט להכריז פשיטת רגל ואין לך נכסים- תוך שנה, שנתיים, כל החובות נמחקים כנגדך ואתה חופשי לדרכך. זה מה שחבר שלי עשה עם חוב של מיליון וחצי ש"ח וכעבור פחות משנתיים הסיפור כבר מאחוריו.