ניתן לבקש לבטל את צו המאסר לפי התיקון ה-29 של חוק ההוצאה לפועל

  • מס' שאלות לגבי אופציות מול הוצל"פ
    דויד | 17/06/2009 10:08

    כשהייתי בן 16 חתמתי בחשבון של אבא שלי כשותף , היום ( אחרי 13 שנים ) אבא שלי הסתבך בחובות , ובגלל שמעולם לא הוצאתי את עצמי מהחשבון החובות האלו חלים גם עליי . החוב הועבר לעו"ד של הבנק שפנתה אלינו וניסתה להגיע להסדר , הבעיה היתה שהיא דרשה סכום מאוד גבוה לתשלום ואבא שלי לא עמד בזה . בסופו של דבר התיק הועבר להוצל"פ , בכל פעם שאבא שלי הלך לבית המשפט כדי להגיע להסדר דחו אותו , מכל מני סיבות , או שלא היו מספיק מסמכים , או שתלושי המכורת לא היו מעודכנים או שהסכום שהוא הציע לשלם לא נשמע לעו"ד של הבנק או כל מני סיבות כאלו ואחרות . ביתיים העו"ד עיקלה לי את המשכורת , את הרכב , והוציאה לי צוי מאסר . שבוע שעבר סוף סוף קיבלנו אישור שכל הטפסים בסדר ושניתן לערוך חקירת יכולת , הבעיה היא שקבעו את חקירת היכולת ל 7/7/09 כלומר לעוד חודש , אבל בינתיים כל העיקולים והצווים לא בוטלו , והיום התקשר אלי שוטר שטען שיש לו צו מאסר פעיל על שמי . אמרתי לו שיש לי דיון ב 7/7 ושאין לו מה לדבר איתי עד אז . יש לי 3 שאלות . 1. האם יכולים לעצור אותי לפני הדיון ? 2. האם יש לי סיכוי להוציא את עצמי מהחשבון הזה בעקבות העובדה שהייתי קטין כשחתמתי בחשבון , ובגלל שלא עשיתי שום פעולות בחשבון הזה בשנים האחרונות . 3. האם אני יכול להגיש תלונה על הטרדה נגד עו"ד של הבנק ?

    • ניתן לבקש לבטל את צו המאסר לפי התיקון ה-29 של חוק ההוצאה לפועל  לת
      עו"ד שווץ איתן | 17/06/2009 18:32