תשובה - ההודעה נערכה

  • תשלום עורך דין -דו"ד למיכל
    katz50 | 15/06/2009 10:52

    שלום מיכל, אני ובעלי התחלנו את התהליכים לפשיטת רגל - עורכי דין שמתפלים בני לוקחים בין 18,000 שקלים - לחליק ל 12 תשלומים - וזה לא עד הפטור! זה מה שעורכי דיך לוקחים? - החובות שלנו עד היום - 300,000 שקלים - האם אפשר לבקש פטור מאגרת פשיטת רגל של 5000 - זה המון כסף!! חתמנו על חוזה - מה אפשר לעשות?

    • תשובה - ההודעה נערכה
      עו"ד מיכל סגור | 15/06/2009 12:37

      לדעתי זה הרבה כסף. אני לוקחת בחשבון שמי שפונה להליכי פש"ר נמצא במצב כלכלי קשה ולכן לדעתי ניתן להתחשב ולגבות שכ"ט הרבה יותר נמוך. יחד עם זאת, שלא יהיה ספק שלעו"ד המייצג בהליכי פש"ר יש עבודה וההליך מורכב. חבל שחתמתם על חוזה שכ"ט לפני בדיקת הצעות שכ"ט אצל עורכי דין נוספים. במידה ואתם מחליטים להעביר את הטיפול המשפטי לעו"ד אחר קחו בחשבון שהעו"ד הנוכחי ידרוש שכ"ט על עבודה שביצע עד כה. אם התיק בתחילת הדרך ייתכן ויהיה לכם שווה להעבירו. פטור מאגרה ניתן לקבל רק דרך לשכת הסיוע המשפטי בהנחה שאתם זכאים לייצוג עפ"י הגדרות החוק.

      • תודה מיכל - שאלה נוספת ...
        katz50 | 15/06/2009 13:48

        תודה מיכל, אנחנו שילמנו כבר 1,500 שקלים - על חשבון טיפול הליכים - האם אנחנו יכולים לעשות משהו? איך אפשר לשלם 1400 שקל לעורכי דין - זה המון!

        • תשובה
          עו"ד מיכל סגור | 15/06/2009 13:53

          לא ברור לי מה הכוונה ב"טיפול הליכים" זה כוללני. האם זה חלק מהשכ"ט? על מה בדיוק שולם הסכום?

        • שכר טרחה
          עו"ד שווץ איתן | 16/06/2009 09:53

          הסכם שכר טרחה הינו הסכם שנוצר בין עורך הדין ללקוח. מספר דברים שנלקחים בחשבון ביחס לגובה שכר הטרחה שידרוש עורך הדין: 1. משך הטיפול הנדרש. 2. כמות העבודה הצפויה. 3. מורכבות התיק. 4. התועלת שתצא ללקוח מהטיפול. 5. הותק, הנסיון והמוניטין שעומדים לזכותו של עורך הדין, אשר מגדילים את הסיכויים שהלקוח יקבל את השירות והתוצאות הטובות ביותר, בדרך הקצרה ביותר. 6. ועוד שיקולים נוספים. שכר הטרחה אינו גבוה ויש תיקי פשיטות רגל, שעלות הטיפול בהם הינו עשרות אלפי שקלים ולעיתים אף מאות אלפי שקלים. והכל ביחס לכל עניין ועניין. כל עוד תזכו ליחס וטיפול הולמים, המחיר ששילמתם ישתלם לכם ובמבט לאחור תבינו שלא שילמתם יותר ממה שמגיע לעורך הדין בגין הטיפול בתיקי פשיטת הרגל.

          • תודה איתן
            katz50 | 18/06/2009 19:51

            אחרי שקראתי את התגובה שלך, הרגשתי הרבה יותר טוב - פשוט לא היה לנו מושג איזה מחירים מבקשים. תודה רבה!

      • עו"ד מיכל סגור - הערת מערכת
        מערכת | 16/06/2009 14:48

        שלום רב עו"ד סגור, אנו מברכים אותך על נכונותך להשיב לגולשי האתר, ובכלל זה גולשי פורום הוצאה לפועל. אנו שמחים על כך ומזמינים עורכי דין נוספים בקהילה להשתתף בשיח. יחד עם זאת, נבקש שלא לרמוז לגולשים בשום דרך שהיא ליצור עמך קשר בלתי אמצעי, בין אם בהשארת כתובת מייל ובין אם בהפניית הגולשים לאינדקס עורכי דין. כל פעולה כזו מנוגת לרוח הפורום ולכללי האתיקה. השיבי בכל עת לגולשים, והניחי לגולשים להחליט אם מתי ולמי לפנות. בנוסף, מאחר שאת מבקרת רבות בפורום, נודה לך באם תכתירי את תשובותייך בכותרת ארוכה המתארת את מהות תשובתך - זאת, לרווחת הגולשים. אין צורך להשיב על הודעה זו. ניתן לפנות למערכת האתר במייל info@lawforums.co.il בברכה, מערכת האתר