שכ"ט מוגזם!!!

  • האם שכ"ט של 160$ + מע"מ לשעה לטיפול בהליכי הוצל"פ
    רונן | 10/06/2009 07:50

    הוא סביר ? נראה לי קצת מוגזם. אני מהצד החייב.

    • שכ"ט מוגזם!!!
      עו"ד מיכל | 10/06/2009 08:59

      אני מתעסקת בעיקר בהוצל"פ ונראה לי ששכ"ט שהוצע לך גבוה בעיקר לנוכח העובדה שאתה לא יכול לדעת כמה שעות טיפול יסתיים העניין. במה מדובר?

      • קבעו שאני חייב כ-800,000 שקל לשני זוכים וכעת אני
        רונן | 10/06/2009 10:29

        צריך להתחיל בהליכי חייב מוגבל או פשיטת רגל.

        • שכ"טמוגזם!!!
          עו"ד מיכל | 10/06/2009 14:31

          אם אני בוחנת את ההליך הנדרש ושעות ההשקעה הנדרשות להכרזה על חייב מוגבל, מה שדרך אגב, כמדיניות חדשה לאור תיקון 29 לחוק ההוצל"פ ראש ההוצל"פ נמנע מלהכריז על חייב כמוגבל ומעדיף להפנותו לפש"ר ולהעניק לו בינתיים עיכוב הליכים לפי ס' 77א לחוק. בכל אופן, לך עדיף לסכם על שכ"ט גלובאלי לתיק כי אם עוה"ד ישלח לך חשבון של 30 שעות עבודה לך תתווכח אם זה באמת השעות שהושקעו בתיק ו/או שהיה צריך להשקיע. עדיף לך לדעת כמה אתה משלם ומה אתה מקבל מראש!!! אין לי מושג מה גובה ההכנסות שלך אבל על חוב כזה עם שכר ממוצע אתה בהחלט עומד בקריטריונים של חייב מוגבל באמצעים או בפש"ר ודרך אגב אם לא תקבל הכרזה על חייב מוגבל באמצעים יש דרך לפנות לפש"ר בפטור מאגרה ומבלי לשלם שכ"ט לעו"ד.

        • ניתן לפנות ישירות למייל שלי
          מיכל עו"ד | 10/06/2009 14:33

          ההודעה נערכה

          • תודה על התשובות עו"ד מיכל !  לת
            רונן | 10/06/2009 14:45

            • כנראה שלא ניתלן לפרסם מייל אישי אז..
              עו"ד מיכל סגור | 10/06/2009 15:06

              בקשה להכרזה על חייב מוגבל באמצעים אתה יכול להגיש לבד. להוריד את הטפסים מהאתר של לשכת ההוצאה לפועל ולצרף את כל המסמכים הנדרשים ומפורטים באתר. כמו כן, באתר יש מדריך לחייב שמומלץ לקרוא. הוא ברור ופשוט. עצם העובדה שתגיש בעצמך ולא באמצעות עו"ד לא משפיעה על ההחלטה. כמן כן, בענייני פש"ר שהם קצת יותר מסובכים ניתן לפנות לסיוע המשפטי ולקבל מהם גם עו"ד וגם פטור מאגרה (כ-2200 ש"ח) חינם. אם אינך זכאי לסויע משפטי(לפי ההכנסות) אני ממליצה לך בחום לא לסגור לפי שעה!!

      • דווקא יכול להיות סביר
        בובו | 10/06/2009 11:12

        זו שאלה מאוד סובייקטיבית. יש כאלו שבאמת חושבים שזה מוגזם, אבל לדעתי זה מאוד תלוי. תלוי בסכום התיק, מה גובה החוב? תלוי ברמת הסיבוך שלו, בקושי ובמאמץ שנדרש. וכמובן תלוי מה צפוי להיות היקף השעות הכולל. אם מדובר בתיק של 300,000 ש"ח ועו"ד שלקח אותו סבור כי הוא יכול להשיג בשבילך את כל הסכום בעבודה של כמה עשרות שעות בלבד, זה ממש זול. לעומת זאת אם יעבוד 100 שעות על תיק שבקושי שווה כמה אלפים אז זה יקר.