חוק ההוצאה לפועל אינו חל על הליכי גבייה מינהליים

  • גביית דוח חנייה
    רעות | 02/06/2009 15:41

    שלום רב, ברצוני לשאול על שני מקרים: 1. קיבלתי דרישה לתשלום עפ"י סעיפים 4 ו - 5 לפקודת המיסים (גבייה) וכתב הרשאה לתפיסת נכסים בגין חוב לעירייה על דוח חנייה בסך 100 ש"ח משנת 2007.החוב תפח בינתיים ל - 400 ש"ח ובדו"ח העיקול נרשם כי יש לי 7 ימים להסדיר את החוב. לטענת העירייה, נשלחו אליי זה מכבר שלוש התראות אם כי אינני זוכר כי הגיעו כלל לידיי (העירייה טוענת כי שניים נתקבלו אצלי בבית). כיצד והאם בכלל ישנה אפשרות כדי לבטל לפחות את ה - 300 ש"ח שנתווספו? 2. לחברת סלופארק היה הסדר חנייה עם עיריית רחובות אלא שכתוצאה מאי הסדר פנימי ביניהם, התושבים המשיכו לקבל דוחות שעל פי בקשה, בוטלו. כך פעלתי מדי יום ביומו עד שהשירות הופסק. באותו יום שלכאורה הופסק השירות, התקשרתי כפי יום ביומו כדי להסדיר החנייה בסלופארק לצורך רכבי. גם הפעם קיבלתי דו"ח חנייה, אלא שהפעם העירייה וסלופארק מתנערים מביטולו בטענה כי הייתה הודעה מפורשת בטל' כי השירות של סלופארק ברחובות נפסק באותו היום. לי לא זכור ששמעתי דבר כזה וגם בפירוט החניה בסלופארק אכן לא מופיע כי הסדרתי חנייה על ידי החברה באותו יום. לצערי, אני מרגיש כי אני צריך להוכיח כי "יש לי אחות" ואני ממש בפני שוקת שבורה. האם יש אפשרות לפטור עצמי מתשלום אותו דוח חנייה מאותו יום שנפסקו שירותיי סלופארק בעיר? בתודה מראש על כל תשובה.

    • חוק ההוצאה לפועל אינו חל על הליכי גבייה מינהליים
      עו"ד שווץ איתן | 02/06/2009 18:04

      לפיכך יש לנקוט בהליכים משפטיים בערכאות המתאימות לכך, כגון בית המשפט לעניינים מקומיים.