הוצאה לפועל - חוב משכנתא משותף לגרושה שויתרה

  • עו"ד שווץ נא תשובתך בבקשה....
    אתי | 01/06/2009 22:36

    שלום, התגרשתי מבעלי לפני 20 שנה אך למרות שויתרתי לו על הדירה בהסכם הגירושין, הדירה נותרה רשומה על שמי. לא מזמן נפתח תיק הוצל"פ בגין אי תשלומי המשכנתא על ידו, ואני נהייתי חייבת בתיק? מה עושים???? אין לי כל קשר לדירה ו/או לגרוש, הוא חי שם עם זוגתו כבר 20 שנה...ראש ההוצל"פ מסרבת למחוק אותי מהתיק למרות שהגשתי את הסכם הגירושין שקיבל תוקף בבי"ד הרבני, בטענה שאם לא עשיתי כלום עד עכשיו בשביל להוציא את עצמי מהדירה, אז עכשיו אני חייבת בתיק בדיוק כמו הגרוש שלי. מה עליי לעשות? הרי אם היו מוכרים את הדירה והיה נשאר שם כסף אני לא הייתי רואה ממנו שקל, לא??!! אז למה אני עדיין שותפה לחובות???

    • הוצאה לפועל - חוב משכנתא משותף לגרושה שויתרה
      עו"ד שווץ איתן | 02/06/2009 17:54

      טוב, המקרה שכיח. הזנחת הטיפול בעניין העברת המשכנתא על שם הבעל, בהחלט יכולה לגרום לבעיות לצד שויתר על הדירה. כל עוד הדירה תימכר ולא ישאר חוב, אז אין לך מה לדאוג. אם המשכנתא גבוהה מערך מכירת הדירה, אז הבנק עלול לתבוע אותך לפי הסכם ההלוואה. כדאי שתקבלי ייעוץ אישי, על מנת לדעת כיצד להקטין את נזקייך.

      • שאלה נוספת....
        אתי | 03/06/2009 08:26

        יש לי דיון בהוצל"פ בשבוע הבא בקשר לטענת פרעתי שהגשתי, ואני מקווה שימחקו אותי מתיק ההוצל"פ, שכן אין לי כל קשר לדירה. והמשכנתא נמוכה מערך הדירה והבנק יכול לממש את הבית על מנת לפרוע את חובו. האם יש סיכוי שישחררו אותי מתיק ההוצל"פ??? אני רוצה לקחת משכנתא לרכוש בית לעצמי סוף כל סוף, אך הבנק לא מאשר בגלל תיק ההוצל"פ. מה עושים? המליצו לי להגיש בקשה לצו הצהרתי שהנכס כבר לא שלי..... האם זה הליך מהיר יותר???

        • תתייעצי עם עו"ד לגבי צו הצהרתי  לת
          איציק | 03/06/2009 09:31