מלכודת התשלומים

  • האם ההוצאה לפועל פועלת כמו בשוק האפור ?
    אורלי | 31/05/2009 08:47

    שלום רב, עקב סגירה של מפעל, נותר אבי חייב 36,000 ש"ח בשנת 1995. פסק הדין חייב אותו לשלם לחברה את הסכום, ללא ריבית, בתשלומים של 500 ש"ח כל חודש. מאז ועד היום שילם כבר 70,000 ש"ח וההוצאה לפועל טוענת כי עליו לשלם עוד 80,000 ש"ח. מחריד מזה - ההוצאה לפועל טוענת, כי 70,000 שח ששילם, כלל לא הגיעו עדיין לחברה, שכן הוא משלם בינתיים רק ריביות. האם אנו חיים במדינה עד כדי מעוותת, ואם כן - מה ניתן לעשות . הרי מדובר בשערורייה. תודה, אורלי

    • מלכודת התשלומים
      אביהו | 31/05/2009 09:09

      פשוט כך! אנשים בתחושה שאם קבעו להם תשלומים נוחים אז כל הזמן שבעולם לפניהם. רק שבמרוצת הזמן והרגל התשלומים לא שמים לב לריבית פיגורים שתופחת מידי חודש בחודשו. אין מדובר בשוק אפור אלא בחוק ריבית פיגורים שנועד להרתיע חייבים. חשוב לזכור שרוב הזוכים בתיקי הוצל"פ מעדיפים לקבל החזר בתשלומים שהרי כספם צובר ריבית פיגורים שבאף בנק בעולם לא יקבלו. מה עושים? שווה לעשות חשבון ואולי עדיף לקחת הלוואה בנקאית או להשתמש בכסף אחר בכדי לכסות את החוב בפעם אחת!