לפני שאתה עושה צעד תתקשר ל 026593333

  • שאלה בנוגע לתביעה ע"י חברה
    אורי | 26/05/2009 13:06

    רציתי את עזרתכם בסוגיה אליה נקלעתי: לפני מספר שנים נתבעתי ע"י חברה בע"מ והתיק הגיע להוצל"פ. לאחר שעירבתי צד שלישי על מנת שיתווך, הנושא שכך ולאחר תהפוכות רבות בחיי, פשוט פרח מזכרוני כל הנושא, עד לימים האחרונים, כאשר פרקתי ארגזים ישנים ומצאתי את החומר. בבדיקה מהירה שערכתי, גיליתי כי החברה לא טרחה לנסות לגבות את החוב מאז הגשת התיק להוצל"פ ולמיטב ידיעתי, גם דיווחה עליו כחוב אבוד בדוחות הכספיים שלה. מספר שאלות לי בנושא: 1. האם אין חובה על הזכאי לנסות ולגבות את החוב? קרי, חוסר המעש במשך תקופה ארוכה לא מהווה בעיה? האם יש תקופה מקסימלית אשר בה הזכאי יכול לא לפעול? בהתייחס לסעיף הבא, אני פשוט חושש שפנייה שלי אליו, תעורר את המתים ואז.... 2. האם יש לי אפשרות להגיע להסדר מול הזכאי, בייחוד לאחר שהכריז על החוב כאבוד, ולכן כל הכנסה כספית במקרה זה תהיה לטובתו, כך שהמקרה יכול להפתר לשביעות רצון 2 הצדדים - כאן דרושה לי יותר דעתכם, מאחר ואני מניח שהדבר אפשרי בהחלט. תודה, אורי

    • לפני שאתה עושה צעד תתקשר ל 026593333
      אביהו | 26/05/2009 13:47

      ותשאל מה סכום החוב היום ואז תחשוב מה לעשות. אם אין מדובר בסכום רציני שווה לפנות לנושה ולקיים משא ומתן. אם מדובר בסכום שאתה לא יכול לעמוד בו כדאי שתיתן להם להמשיך לישון.

      • מדובר בסכום מהותי
        אורי | 26/05/2009 16:18

        מדובר בסכום מהותי, שווה ערך לשנת שכר ברוטו שלי.האם השארת המצב על כנו, לא תפגע בי בעתיד ? הרי תמיד אוכל לטעון כי לא פעלו לגבייה ונתנו לחוב לתפוח....? (חוסר תום לב מצידי גם כן, אבל נובע מחוסר יכולת להתמודד עם הנושה מבחינה כלכלית).

        • חובות חובות
          חגית | 26/05/2009 16:35

          שלום רב, צריכה יעוץ לפני שעושה כל צעד. למיטב ידיעתי יש לנו תיקי הוצל"פ ואנו לא מתגוררים בארץ החובות הם משנת 1991 ועדיין עומדים במאגר של ההוצל"פ . כפי הנראה התיקים עומדים ככה כבר יותר משמונה עשר שנים. מבקשים לדעת האם ניתן להגיע להוצל"פ ולדרוש מלסגור אותם מכיון שלא נעשו פעולות למיטב ידיעתי במשך עשר השנים שחלפו. יש מצב שבו אפשר לשלוח נציג או עו"ד שיעשה זאת בשבילנו? אם יש דרך כלשהיא להציע לנו פיתרון נשמח מאוד. תודה מראש...

          • לאורי וחגית ...
            אביהו | 26/05/2009 22:04

            כמו שאתן יכולות לטעון שהנושים "נרדמו" יכולים הנושים לטעון שאתן "נרדמתם", די שווה! קשה מאד להמליץ איך לנהוג במצב מעין זה שהרי אתן חייבות ואלכן לסלק את החוב. לטעמי נכון לאגור אומץ ולפנות לנושים או אולי כבר לכונס שהוטל על אותה חברה ולבקש להגיע להסדר. בכל מקרה מציע להתקשר קודם למס' טל' ולברר סטטוס התיק. לחגית שבחו"ל - יתכן מאד שיש נגדך צו מעצר על החוב וכשתדרכי בארץ תעצרי. תבדקי במרכז המידע דרך הטל'.