לא, אלא אם כן בעלך שותף לחשבון ולדירה

  • שאלה
    רוית | 24/05/2009 20:10

    יש לי שאלה, האם גרושתן של בעלי יכולה לבוא ולעקל חשבון בנק שנמצא על שמי, בעקבות חוב מזונות שלו כלפיה ? האם היא יכולה לעקל דירה שרשומה על שמי ? תודה מראש, רוית.

    • לא, אלא אם כן בעלך שותף לחשבון ולדירה  לת
      אביהו | 25/05/2009 07:44

      • הבהרה נוספת
        רוית | 25/05/2009 09:09

        בוא נאמר שמבחינה רשמית הוא לא שותף, שהדירה רשומה רק על שמי כמו כן גם חשבון הבנק רשום רק על שמי, אך כספים שלו מגיעים לחשבון שלי, וכמו כן הוא נתן כסף בעבור הדירה, אך זה דבר שלא ניתן להוכיח כאמור, האם גם אז אינה יכולה לבוא ולעקל ?

        • אם כתובתו במשרד הפנים בכתובתך אזי יכולה היא לבקש
          אביהו | 25/05/2009 09:21

          עיקול מטלטלין שבדירה למרות שהם שלך. בכדי למנוע זאת עליך לגשת לבית משפט השלום ולהוציא פס"ד הצהרתי שהמטלטלין שבביתך אינם שייכים לבעלך אלא שלך בלבד. לגבי כספי משכורת שלו שעוברים לחשבונך היא יכולה להניח ידה כשתוכיח דרך מעבידו שכספי המשכורת עוברים לחשבונך. לא פשוט. עדיף שתיגשו לעו"ד שיסדיר לכם הכל בטרם תבוא צרה.

          • תודה רבה  לת
            רוית | 25/05/2009 10:32