אם הוא לא מכחיש אז תבקש ממנו להחזיר לך את השיק

  • מקוה שאני בפורום המתאים
    נתנאל | 24/05/2009 12:38

    שלום וברכה ותודה מראש. נתתי למישהו צ'ק ובטלתי אותו עקב כשלון תמורה. הוא לא מכחיש את הענין, רק הבעיה היא שהוא כבר העביר אותו לאחר. כמובן שהאחר תובע אותי ומאיים בהוצל"פ. מה ביכולתי לעשות עכשיו?

    • אם הוא לא מכחיש אז תבקש ממנו להחזיר לך את השיק
      אביהו | 24/05/2009 13:06

      אם לא יחזיר אין בידך לעשות דבר אלא לכבד את השיק ולתבוע את זה שנתת לו בתביעות קטנות.

    • הוצאה לפועל - שיק שעבר לצד ג'
      עו"ד שווץ איתן | 24/05/2009 15:13

      קיימת חזקה בדין, לגבי צד שלישי שאוחז בשיק, לפיה הינו אוחז כשורה (נתן תמורה ובתום לב) וזכאי להיפרע ממושך השיק ו/או המיסבים שלפניו. כל עוד אין ראיות לכך שמדובר בקנוניה, יש לשלם את השיק לצד השלישי, ולתבוע את הצד הישיר לעסקה בגין הפרת חוזה ו/או נזקים.