הוצאה לפועל - אם הוכח שנפל פגם בביצוע ההליכים, ניתן לבקש לבטל את העיקול

  • מסירה שלא היתה...
    מייק | 24/05/2009 00:25

    שאלתי היא כזו: זוכה כאילו (כך לפחות הוא הציג לרשם) ביצע מסירה אישית לחייב על פתיחת תיק הוצל"פ נגדו והתחיל בפעולות הגביה בין היתר עקול צד ג' ח-ן בנק אשר בו נתפסו כספים. עקב העיקול בבנק נודע לחייב כי יש נגדו תיק בהוצל"פ. החייב הגיש בקשה לרשם כאינו היה מודע על קיום התיק ושלפי הדין יש לבצע מסירה בכתובת החייב ונמסר הכתובת. הרשם נעתר לבקשת החייב לבצע מסירה, אך סירב הרשם להסיר עיקול מח-ן הבנק. האם יתכן מצב כזה? הרי שחייב מעולם לא קיבל שום התראה והזוכה פשוט תפס את כספיי החייב שלא בתום לב, זה נכון??? ומה יש לעשות במצב שכזה???

    • הוצאה לפועל - אם הוכח שנפל פגם בביצוע ההליכים, ניתן לבקש לבטל את העיקול
      עו"ד שווץ איתן | 24/05/2009 12:45

      במידה שהבקשה לא תתקבל, תעמוד לך זכות לבקש רשות ערעור בבית המשפט השלום.

    • סביר שבעת פתיחת התיק ע"י הזוכה כתובת החייב היתה
      אביהו | 24/05/2009 13:04

      כפי שרשום במשרד הפנים. נכון להיום ולאור הסיטואציה אין סיכוי שהרשם יבטל את העיקול שהרי נעשה לחייב בתיק על סמך מסירה בכתובת שהיתה במערכת.