סמכות שיפוטית בטענת פרעתי

  • שאלה לעו"ד שבפורום
    שמעון הלוי | 23/05/2009 23:15

    קראתי שעפ"י תיקון 29 אין כבר סמכות לרשם לדון ב"טענת פרעתי" כבית משפט. שאלתי היא, מה קורה עם תיקים שניפתחו לפני החלת התיקון הנ"ל והרשם כן קיבל את טענת הפרעתי, אך טרם דן בה סופית - האם סמכותו מתבטלת למרות שההליך כבר החל בטרם פרסום התיקון? תודה

    • סמכות שיפוטית בטענת פרעתי
      עו"ד שווץ איתן | 24/05/2009 12:47

      אמנם הדיון לא ייערך לפי המרצה כפי שהיה קודם, אך עדיין השינוי אינו מהותי, מאחר שבסמכותו של רשם ההוצאה לפועל לדון בבקשה כבדרך שדן בכל בקשה אחרת שבסמכותו ולפי הוראות חוק ההוצאה לפועל. הערעור על החלטת ראש ההוצאה לפועל - עדיין בזכות (אולם לבית משפט השלום ולא למחוזי).