מס' דברים ...

  • חובות מצטברים
    יוליה | 21/05/2009 11:12

    שלום רב, לחמותי יש חוב על סך 38,000. חוב שהיא איננה יכולה להחזיר. עורך דין שמטפל בחוב פנה כבר להוצאה לפועל והאזהרה בדרך אליה. מכיוון שאין לה את האמצעים לשלם היא מעדיפה שההוצאה לפועל תגיע ותעקל את מה שיש בדירה. השאלה היא כזו, אחרי העיקול ההליכים נגדה נפסקים? הרכוש שיש לה בבית לא שווה 38,000 ש"ח. מעבר לכך, מגיעות אליה הוצאות לפועל מגורמים אחרים גם כן. כל זה נובע מכך שבנה זייף לה את השקים ופיזר אותם בחברות שונות. כל השקים כמובן חזרו מכיוון שכאמור, לחמותי לא היה מספיק כסף בחשבון שיכסה את כל השקים שהחלו לרדת. אנחנו ממש זקוקים לעצה. איך ניתן לפעול? תודה רבה!

    • מס' דברים ...
      אביהו | 21/05/2009 11:57

      א. בכדי להתגונן מול החובות עליה להגיש תלונה כנגד הבן במשטרה. ב. ברגע שיפתח תיק בהוצל"פ כנגדה יש להגיש התנגדות לביצוע הגביה ובקשה לדחיית הליכים עד לברור המשטרתי כנגד הבן. ג. במידה ולא תגיש תלונה יהיה לה קשה להמנע מפירעון השקים ועליה לקחת בחשבון שינקטו כנגדה הליכים קשים כולל מכירת מטלטלין ומימוש כל נכס שברשותה העיקר לכסות את החוב.

      • האם זה כולל גם את הבית?
        יוליה | 21/05/2009 13:02

        תודה רבה על המענה המהיר. האם ההוצאה לפועל יכולה לקחת לה גם את הבית/לפנות אותה מהבית, למרות שהיא משלמת עליו עדיין משכנתא (ז"א שהוא לא שלה אלא של הבנק)? ושוב תודה.

        • בעקרון כן, אבל לכל דבר יש פרופורציה בהתאם לחוב  לת
          אביהו | 21/05/2009 23:16