פשיטת רגל וכונס נכסים

  • שאלה בקשר לפשיטת רגל וכונס נכסים
    אלעד | 20/05/2009 13:41

    השאלה שלי בקשר להליך פשיטת רגל ו כונס נכסים: הסיפור שלי הוא כזה לפני כמה שנים, למדתי במוסד מסויים, לאחר תקופה מסויימת הפסקתי את הלימודים שם ולפיכך המוסד היה חייב לי כסף(דמי לימוד יחסיים). בכל אופן המוסד פשט את הרגל, עבר להליך של כונס נכסים, למרות שהוא ממשיך להתקיים ואפילו בצורה מכובדת תחת שם אחר (נפלאות החוק בישראל) מפה לשם תבעתי אותם וביקשתי את המגיע לי, נאמר לי שמכיוון שהם נמצאים בהליך כונס נכסים , עליי להסיר את התביעה שכן יחייבו אותי בהוצאוצ משפט שכן אני כביכול רוצה לקבל מעבר לחלק שלי (אבסורד) בקיצור ביטלתי את התביעה ובנתיים אני מחכה לתשלום החלק שלי. עד כה קיבלתי 3 תשלומים אך עדיין חסר לי כ 2000 שח. יש לציין שהסיפור הזה התחיל לפני איזה 7 שנים.השאלה שלי האם יש פרק זמן לכונס נכסים? והאם אחרי תקופה ארוכה שכזו אני לא רשאי לדרוש את הכספים המגיעים לי ? תודה מראש. אלעד

    • פשיטת רגל וכונס נכסים
      עו"ד שווץ איתן | 20/05/2009 18:00

      לא ברור אם המכללה בפשיטת רגל או תחת מינוי כונס למימוש שעבודים. בכל מקרה, אני שמח בשבילך שקיבלת חלק מהחוב. כל עוד יהיו נכסים לחלוקה, סביר שתוכל לקבל כספים נוספים בהמשך אלא אם הושג הסדר נושים שקובע אחרת.

      • תודה על תשובתך עוד שאלה קטנה ברשותך:
        אלעד | 20/05/2009 18:57

        את האמת אני לא בדיוק יודע באיזה הליך הם נמצאים. מה שכן המכללה פועלת תחת שם אחר. אבל נניח ואני אקבל כסף כנגד הנכסים שיש לחלק או לחילופין יש הסדר נושים אחר השאלה שלי: האם אין מגבלה של זמן לעניין ובמקרה השני במקרה של הסכם אחר האם זה נחשב לכסף אבוד ואין לי מה לעשות בעניין.תודה על תשובתך המלומדת

        • לדעתי עליך לפנות לכונס ולבקש את היתרה כולל ריבית
          אביהו | 21/05/2009 09:07

          והצמדה וכן ריבית והצמדה על מה שקיבלת בעבר.