פרשנות...

  • מה הכוונה ל- " במידה וייגרם נזק "
    יוסף | 11/05/2009 15:02

    בן משפחה שגר עימי חייב כסף לבנק .לכן הוצאתי דרך ביה"מ תיק לעיכוב הליכים נגד ההוצל"פ . בשביל פתיחת התיק דורשים ממני לחתום על טופס שבו אני מתחייב לשלם 5000 שח במידה וייגרם נזק . למה הכוונה ב "נזק" ? האם אני חייב לחתום על התחייבות זאת . הרי זה לא אני ה"חייב" .

    • פרשנות...
      אביהו | 11/05/2009 17:14

      דוגמא א' מבקש מבית המשפט לעכב הליכים מסויימים כנגד ב' ובית המשפט נעתר לבקשה ומורה לעכב את ההליכים כנגד א' עד לברור הענין עם ב' ומתן החלטה. ב' אמור להגיב לבית המשפט וזה מן הסתם עולה לו כסף ולכן בית המשפט אומר ל א', אם אתה רוצה שאני יברר ויחליט, תפקיד כסף ערבות בקופת בית המשפט ובבואי להחליט מצאתי שלא צדקת בבקשתך יהיה לבית המשפט מאיפה לתת ל ב' את שכר טרחתו ונזק אחר שעלול להגרם לו כתוצאה מאותו הליך שביקש א'.