הוצאה לפועל - החלטה בהליך פלילי

  • שאילתה לגבי עיקול מקרקעין
    מאיר | 21/04/2009 20:51

    ידוע לי כי על מנת להטיל עיקול על מטלטלין של חייב, על הזוכה להגיש בקשה בצירוף נסח טאבו, אולם מכיוון שמדובר במשק במושב, נסח הטאבו אינו אומר מפורשות כי החייב הינו הבעלים של החלקה עם זאת, כנגד החייב יש החלטה בהליך פלילי האומרת מפורשת כי החלקה הנ"ל הינו בבעלותו, האם ניתן להגיש את ההחלטה להוצל"פ? אם לא מה לעשות? בקשה לסעד הצהרתי?

    • הוצאה לפועל - החלטה בהליך פלילי
      עו"ד משה שרגא | 22/04/2009 09:07

      לדעתי החלטה בהליך פלילי אינה מכריעה בעניין זכויות קנייניות בהליך שמחוץ לאותו הליך פלילי. לכן, ניתן להגיש ההחלטה אבל היא אינה ראיה חלוטה.