הוצאה פועל - איחוד תיקים

  • מה עלי לעשות?
    איציק | 17/03/2009 12:32

    שלום יש לי חוב של כ-60 אלף ב4 תיקים בהוצל"פ אני שמעתי שאפשר לשלם 3% מסכום החובות בכל חודש אבל זה ממש יוצא הרבה אני מרוויח בחודש לפחות 3000 אלף וזה ממש קשה לי.. מצד שני הבנתי שיש חייב מוגבל באמצעים אבל ממה שהבנתצי גם שלא אוכל לפתוח חשבון בנק חדש ולהתחיל להתנהל בצורה נורמטיבית. אני כבר שנתיים ללא חשבון בנק שיש בו עיקולים וממש קשה לי אני צעכיר ורוצה להתחיל לחיות . לפתוח דף חדש. הבנתי שאפשר לפתוח חשבון בבנק הדואר רק להפקיד ולמשוך כסף אבל עם אני עושה איחוד תיקים אני יכול לפתוח למשל בלאומי? והאם בכלל על כמה תיקים פתוחים אפשר לעשות חקירת יכולת ולא חייב מוגבל באמצעים? אשמח עם תענו לי איציק

    • הוצאה פועל - איחוד תיקים
      עו"ד משה שרגא | 17/03/2009 22:05

      ניתן לבצע חקירת יכולת בכל תיק ותיק - גם אם יש כנגדך מספר תיקים רב. החסרון הוא שתאלץ להתנהל מול כל תיק ותיק, לשלם בנפרד לתיקים הפרטניים וכו'. במסגרת איחוד תיקים, כל ההליכים מנוהלים כנגדך באמצעות תיק האיחוד ולכן מבוצעת חקירה אחת, תשלום אחד לתיק האיחוד וכד'.

      • תודה על התגובה אבל..
        איציק | 17/03/2009 22:47

        תודה על התגובה המהירה :) אבל עם אכן אעשה איחוד תיקים אז אוכל לפתוח חשבון בנק חדש ולהתנהל בצורה רגילה. או שעלי לבקש במיוחד מהרשם בהוצ"לפ לאור ההחלטות שהוא יקבל?