שכירות - תגובה

  • חוזה שכירות חריג?
    חגית | 08/03/2009 10:56

    שלום, אני מתכוונת לשכור דירה בת"א וקיבלתי לידיי את חוזה השכירות לעיון- עלו מס' דברים שלא נראים לי ואני צריכה את עזרתכם לגבי ההשלכות המשפטיות שבהן. קודם כל מדובר בחברת ניהול נכסים שמשכירה את הדירה עבור בעל הדירה- הם דורשים שטר חוב ללא ציון סכום!! כששאלתי מדוע צ'ק פתוח נאמר לי שיש תקנות חדשות בהוצ"לפ שלא מאפשרת להם לטפל במקרים שמעל 5,000 דולר ולכם אין צורך לרשום סכום- נראה לי מוזר קצת שכן אם כך אפשר לדרוש את הסכום המקסימלי 5,000 דולר ושום אי ציון סכום לא יועיל. - סעיף נוסף בחוזה מדבר על שוכר חלופי-במידה ואני רוצה לצאת מהדירה עליי להשיג שוכר במקומי שיהיה מקובל על בעל הבית באופן סביר שזה הגיוני-מצד שני הם רוצים 1/2 חודש שכ"ד למרות העזיבה כשכר טרחה עבור מחליף שאני אמורה למצוא!! גם נשמע לי לא כשר. -הם מבקשים שהערבים יחתמו על "התחייבות אישית בלתי חוזרת" - אין לי מושג במה מדובר? -ציינו שהוצאות ביול יחולקו ביננו באופן שווה-אף אחד שאני מכירה לא שילם הוצאות ביול בחוזה שכירות. עזרה בבקשה!!

    • שכירות - תגובה
      עו"ד משה שרגא | 09/03/2009 08:12

      שטר חוב ללא ציון סכום הוא מכשיר מסוכן. אמנם ניתן למלא את הסכום רק בתנאים מסויימים , בכל אופן שומר ממונו ירחק. קנס בעניין שוכר חלופי הנו תנאי מסחרי ולא משפטי. התחייבות אישית בלתי חוזרת משמעה שהערב אינו יכול לחזור בו מערבותו (ללא הסכמת הזכאי). מס בולים בוטל כך שסעיף זה אינו רלוונטי.

      • אז ככה
        חגית | 10/03/2009 10:33

        השטר חוב שהם מבקשים הוא נוסח שעו"ד של הבעלים ביקש לעבוד איתו סגרתי איתם על סכום ריאלי שיצויין בנוסח + אין ציון של פרטי חשבון הבנק של הערבים והבנתי שזה עדיף שאז אין להם גישה לחשבון הזה האם זה נכון? למה הכוונה תנאי מסחרי ולא משפטי?? מס בולים אכן בוטל ולגבי הקנס זה נשאר ככה רק שהתעקשתי באם אני מוצאת שוכר חלופי הוא יחתום חוזה שכירות חדש מול הבעלים אך באותו שכ"ד שאני משלמת. אחרי כל אלה אני מניחה שהחוזה הוגן דיו לא? אשמח לשמוע את דעתך בנושא ותודה מראש