הוצאה לפועל - חוב מזונות

  • בקשה לשלם בתשלומים חוב מזונות
    אודליה | 05/03/2009 12:19

    אחי חייב מזונות וקשה לו תלושי משכורתו זעומים. 1. האם רשמת רשאית לאשר לו לשלם מזונות בתשלומים כמו כל חייב רגיל או שבמזונות- אסור ? 2. האם חייב במזונות - יכול להיות חייב מוגבל באמצעים ?

    • הוצאה לפועל - חוב מזונות
      עו"ד שווץ איתן | 07/03/2009 11:29

      שיעור המזונות נקבע על ידי בית המשפט המוסמך ולרשם ההוצאה לפועל אין סמכות לקבוע צו תשלומים אחר ממה שנקבע בבית המשפט המוסמך. חייב מזונות יכול להיות חייב מוגבל באמצעים, אולם תיק המזונות לא יכלל בתיק האיחוד, והנושה תוכל לפעול כרגיל כנגד החייב בתיק המזונות. ניתן להגיש בקשה לרשם ההוצאה לפועל בעניין הפיגורים, על מנת שיפנה את החייב לפריסת חוב הפיגורים לבית המשפט המוסמך.