תגובה

  • דרישה לתשלום מס עפ"י סעיפים 4 ו-5 לפקודת המיסים
    חיימון | 16/02/2009 23:26

    במרץ 2004 בני בהיותו קטין נפצע בראשו בדרכו מבית הספר הביתה. הוא פונה באמבולנס שהוזמן ע"י עובר אורח ולאחר שנהג האמבולנס קיבל את אישורי הטלפוני בני פונה. לאחר זמן רב התקשרו אלי ממד"א וטענו כי לא הסדרתי את חובי. טענתי כי לא קיבלתי כל דרישת תשלום וביקשתי לקבל דרישת תשלום אך הם סרבו בטענה שהם לא יכולים ורק נקבו בסכום שעלי לשלם ואמרו לי לשלוח אליהם המחאה או לתת פרטי כרטיס אשראי. סרבתי לשלם מבלי שקיבלתי דרישת תשלום מסודרת. היום כ- 5 שנים לאחר המקרה בני שעבר לאחרונה את גיל 18 קיבל דרישת תשלום ע"ס 819 ש"ח מעו"ד עם איום בעיקול במידה והחוב לא ישולם בתוך 7 ימים. בכותרת המשנה כתוב "התראה אחרונה לפני ביצוע עיקולים". עלי לציין כי לא קיבלנו כל מכתב קודם לכן ובנוסף שם המשפחה המופיע במכתב עו"ד כתוב בצורה שגויה ויתכן וכאן המקור לכך שהמכתבים במידה ונשלחו לא הגיעו ליעדם. כיצד ניתן להתמודד עם באיומים שבמכתב שבנדון? אגב, האם אני יכול לדרוש מבית הספר לשלם את הסכום המקורי? כמו כן אין לי כל התנגדות לשלם את הסכם המקורי ובלבד שאקבל דרישת תשלום כתובה.

    • תגובה
      עו"ד משה שרגא | 17/02/2009 13:55

      פנו לעוה"ד ובקשו דרישה כתובה.

      • דרישה לתשלום מס עפ"י סעיפים 4 ו- 5 לפקודת המיסים
        חיימון | 17/02/2009 14:53

        ממד"א לא הגיע בעבר דרישת תשלום בכתב. דרישה בכתב מעו"ד כולל שובר תשלום על סכום גבוה בהרבה מהמקור הגיע אתמול. האם הם מחויבים לדוגמה לשלוח את הדרישה השניה באמצעות דאר רשום ואז הם יוכלו להוכיח שהם שלחו לי דרישה בעבר? זאת כיוון שלי אין כל דרך להוכיח שלא קיבלתי דרישה בעבר. השאלות: 1. אם ניתן בדרך כלשהי להביא אותם להגיש לי דרישת תשלום על הסכום המקורי? 2. האם אני יכול לדרוש מהם להציג לי הוכחה שהם שלחו לי דרישת תשלום בעבר?

        • דרישה לתשלום עפ"י פקודת המיסים
          חיימון | 22/02/2009 14:56

          שלום רב, אודה לתשובתכם לפנייתי מיום 17/2/09