גביית מזונות בהוצאה לפועל

  • דיני משפחה
    גאולה | 16/02/2009 22:29

    בני התגרש לפני שנתיים ולהם ילד משותף בגיל 3 שנים בהסכם הגירושין התחייב לשלם מזונות בסך 2300 שקלים בחודש אך כעבור שנה וחצי החליט על דעת עצמו להפחית את המזונות לסך של 1300 ש"ח זאת מכיוון שהוא עובד כמאבטח ומשתכר בסך 5000 ש"ח בחודש שמתוכם הוא משלם 3100 דמי שכירות ומהכסף הנותר נשאר לו לכלכלה ולשלם מסים, לפני כשנה הכיר אשה גרושה שאיתה הוא חי והם רוצים להתחיל חיים חדשים. גרושתו תבעה אותו בהוצאה לפועל וכן שכרה את שירותיה של עו"ד כדי שתייצג אותה, בני פנה גם כן לבית הדין לעניני משפחה כדי לקבל ייצוג בבית משפט אך נתקל בסירוב. מה קורה במקרים כגון אלה להזכיר שהוא משלם מזונות סך של 1300 ש"ח ואת בנו היא מונעת ממנו להיפגש איתו כמו כן גם מהסבא והסבתא שלצערי הסבא חולה סרטן והיא לא מתחשבת בנו בכלל תודה מראש הסבתא

    • גביית מזונות בהוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 17/02/2009 13:54

      כדי לשנות קביעה שיפוטית יש צורך בדיון בפני בית המשפט לענייני משפחה. הוצל"פ רק גובים ואין להם כל שיקול דעת. אשר למניעת הביקורים - שיפעל על פי הדין. אם צריך, שיתלונן במשטרה.