תגובה

  • במקום שאין אנשים, השתדל להיות איש
    יואב | 15/02/2009 14:03

    יש לי כמה תיקים בהוצל"פ. אני עובר מפורום לפורום, מעורך דין אחד למשנהו. או שאף אחד לא טורח לענות תשובות מנומקות. או שאף אחד לא יודע תשובות מלאות. זה עדיין עומד בסימן שאלה. ביקשתי להיות מוגדר כחייב מוגבל אמצעים ונתקלתי בדחיה. וראש ההוצל"פ הורה לי להגיע להסדר פרטני עם נושה נושה באשר הוא. במילים אחרות - השליך אותי חזרה לגוב האריות. כל בוקר אני זוכה לביקור של המעקלים, או לחילופין שוטרים שבאו לקחת אותי למאסר. דפיקות תכופות אימתניות על דלת הבית בשעות הבוקר המוקדמות. ולאחר שאני בודק את תיבת הדואר, אני רואה שאין שום ניירת...שזה אומר שלא מדובר בדיוק בדואר רשום...אלא ב"אנשים במדים". החיים שלי כבר לא חיים. חי בצל הפחד. אין כסף לשלם שום אגרה , אפילו לא בכדי להציל את הוריי מעיקול ביתם, מכיוון שזה עולה 540 ש"ח. לא יודע מה לעשות. אף אחד לא מוכן להושיט יד לעזרה. עוכר הדין של אחד הבנקים רוצה כסף מזומן בכדי להקפיא את צו המאסר. ואני מסביר לו שאני כרגע רק מתחיל לעבוד וזה ייקח זמן. והוא בשלו..."כשתפקיד את מה שסיכמנו, לא צ'קים דחויים ולא הו"ק,אלא כסף מזומן, אז נקפיא את צו המאסר והעיקול" ובנתיים אני לא יודע כלל מה לעשות. לא יכולים אפילו לדבר בקול או להדליק טלוויזיה בבית מחשש שישמעו אותנו אותם אנשים שאורבים מבעד לדלת ומצפים לנוכחותנו. אנשים גברתנים שבאים לפרק בית שאת רכושו קנו אנשים שלא חייבים מאומה, בזעת אפיהם, טיפין טיפין, במשך שנים. ורק בגלל שגר אצליהם בנם החייב, יעוקל רכושם ע"י צמד חיות טרף ברשיון המדינה ועל פי חוק. או יותר גרוע..צו מאסר. איך אפשר לצאת מהמבוי הסתום הזה? אם כל מה עורכי הדין רוצים כסף מזומן, וכל הטענות שבעולם שיושלכו כנגדם יפלו על אזניים ערלות כשאף אחד לא לוקח דברים באופן אישי כשכולם עובדים כמו רובוטים במערכת משומנת ללא שום יחס חם והבנה מינימלית ביותר איך אפשר להתמודד? בנאדם תמים וחלש, אזרח קטן, שאין לו לאן לברוח, ולא בקיא בכל מיני תחכומים ובריחות ושינוי כתובות ומלחמות נגד המערכת אדם שרוצה להגיע להסדר, אבל לא מוכנים להתחשב בו בשום אופן אדם שרוצה לקבל תשובות , חרף היותו אדם אשר אינו בקיא במדיניות החוק, ואינו למד משפטים או התמחה בחוקי ההוצל"פ, ורוצה לדעת מה ואיך עליו לפעול בהמשך הדרך ואיך להציל את חייב וחיי משפחתו שהרי עני, חשוב כמת והוא מושך עצמו אל החיים, בכל פעם שזרועות המוות מתדפקות על דלתותיו השכם והערב ומדירות שינה מעיניו ומעפעפיו תנומה אז אנא חבריי.....עורו נא

    • תגובה
      עו"ד משה שרגא | 15/02/2009 14:24

      אתם יכולים לבקש פטור מאגרה בשל מצב כלכלי. כמו כן הנכם יכולים לפנות לעמותות סיוע שונות. פרט לכך, הנך מתבקש לנקוט בלשון נקייה. עורך הדין של הבנק מייצג את לקוחו ולא מתקבל על הדעת כי תכנה אותו עוכר דין. גם מעקלים אינם חיות טרף אלא שלוחי הרשות. אתה תקבל פה סיוע והכוונה כלליים אבל עליך להקפיד בכבוד האכסניה.

      • תודה על התגובה
        יואב | 15/02/2009 14:33

        מודה לך על הזמן שהקדשת. 'אין דנים את האדם בשעת כעסו\צערו'. דין אמת ומשפט צדק באים לפעמים לידי ביטוי בעזרת התחשבות באזרח הקטן. במיוחד אם הוא מלא בנכונות לשלם את חובותיו. ללכת ביד קשה כל כך, האם זה פתרון? מה יצא לזוכה אם אני אשב בכלא? לא יהיה מי שישחרר אותי גם אם הוא יוריד את הסכום המבוקש בצו המאסר ל500-1000 שקל, גם אם ארצה שם מאסר עולם. אני רוצה ללכת לעבוד, יש לי ראיונות עבודה בזמן הקרוב, אבל זה נמנע ממני בכל תוקף. הם רוצים כסף שפשוט אין לי. ובנוגע לפטור מאגרה לפס"ד הצהרתי, איך מקבלים את הפטור הזה? האם צריך לשלם, ורק לאחר מכן לקבל פטור? כי אם כן, אז המקרה אבוד כי להשיג 540 שקל זה הרבה מעבר ליכולתנו במצב הנוכחי. ושוב, תודה על ההקשבה ועל הרצון לעזור

    • כנס לקישור ותבקש סיוע משפטי דחוף!
      יואל | 15/02/2009 14:58

      makom-m.cet.ac.il/pages/item.asp?s=2&id=205&defid=-1&page=2&item=1312