ביצוע תביעה בהוצאה לפועל

  • פתיחת תיק הוצל"פ
    מלי | 02/02/2009 19:32

    שלום, בבעלותי חברה המספקת שירותי כושר בבית הלקוח. לקוח המעוניין במאמן עד הבית מתקשר אליי ואני דואגת לתאם בינהם את האימונים והתשלום עובר דרכי. אין לי חוזה עם הלקוחות של החברה ולכן לאחר האימון הראשון הלקוח רוכש באשראי חבילה בת מס' אימונים ומחדש בסופה. לאחרונה נתקלתי בבעיה, אחת הלקוחות שלנו לא שילמה עבור אותה החבילה ובכל פעם שניסינו לדבר איתה היא מצאה תירוץ והבטיחה לחזור. הלקוחה צברה חוב של 1800 ש"ח ומסרבת לשלם. האם אני יכולה לפתוח נגדה תיק בהוצל"פ? היא קיבלה שירות ולא שילמה, היא אמנם לא חתמה על מסמך אבל המאמן יוכל להעיד שהשירות ניתן לה. מה הצעדים שכדאי לי לבצע על מנת לקבל את כספי? אשמח בתשובתכם, מלי

    • ביצוע תביעה בהוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 03/02/2009 12:05

      פני לתביעות קטנות ללא מסמך כתוב או חתום ע"י הנתבע או מטעמו לא ניתן להגיש תביעה ישירות בהוצל"פ.

      • אני צריכה עו"ד?
        מלי | 03/02/2009 20:19

        תודה על תגובתך המהירה. מעולם לא עמדתי במצב שכזה ולכן איני יודעת דבר על הליך משפטי. למי אני פונה או מה אני צריכה לעשות על מנת לקבל את התשלום? אני מעדיפה לא להתנהל מול הלקוחה כי היא מבחינתה רוצה לשלם אבל מחר, מחר, מחר...

        • תגובה
          עו"ד משה שרגא | 05/02/2009 08:10

          אם הלקוחה לא מעוניינת לשלם תיאלצי לתבוע אותה כדי לקבל את כספך. בשל הסכום ועל פי תיאורך - הדרך המתאימה ביותר היא בימ"ש לתביעות קטנות. בבימ"ש תל אביב ישנה עמדת סיוע המאויישת ע"י מתנדבים. זה מספיק טוב לתביעות קטנות.

          • תודה רבה
            מלי | 08/02/2009 18:22

            אין לי בעיה לשלם לעו"ד על התביעה. הבנתי שאם אני זוכה הוצאות עו"ד חלות על הנתבע המפסיד. זה נכון?