הוצאה לפועל - התחייבות רגילה או התחייבות שטרית

  • שטר חוב
    חיים | 04/01/2009 22:05

    יש לי חבר שחייב לי כסף ולא מחזיר השאלה האם חתימה שלו על דף שבו הוא מאשר שהוא חייב לי האם ניתן לגבות בהוצל"פ כמו שטר חוב? אם התשובה שלילית הייתי רוצה להבין את ההבדל

    • הוצאה לפועל - התחייבות רגילה או התחייבות שטרית
      עו"ד שווץ איתן | 05/01/2009 22:57

      יש להבדיל בין התחייבות הסכמית לבין התחייבות שטרית. שטר חוב נוצר בתנאים מסוימים, וניתן לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל כאילו היה פסק דין. התחייבות רגילה, ניתנת גם היא לביצוע, עד לסכום של 50,000 ש"ח באמצעות הבקשה בקשה לביצוע תביעה בסכום קצוב. העקרון הוא, שהתחייבות רגילה ניתנת לאכיפה רק לאחר הגשת תביעה וקבלת תוקף של פסק דין לחיוב. עד לסכום של 50 אלף ש"ח ניתן כיום להגיש בקשה לביצוע תביעה ישירות ללשכת ההוצאה לפועל.