חקירת יכולת בהוצאה לפועל תתקיים

  • היחס בין סעיף 7 ל67 לחוק ההוצל"פ
    !!!!!!! | 01/01/2009 12:41

    7א. בקשת חייב לצו תשלומים [תיקון: תשנ"ד, תש"ס] (א) חייב שאין ביכולתו לשלם את החוב הפסוק במלואו או בשיעורים שנקבעו כאמור בסעיף 7(א), יגיש לראש ההוצאה לפועל, תוך 20 ימים מיום המצאת האזהרה, בקשה לתשלום החוב הפסוק במועדים ובשיעורים שיציע בהתאם ליכולתו; לבקשה יצורפו..... לעומת זאת: 67. חקירת יכולת (א) ראש ההוצאה לפועל רשאי, מיזמתו או לפי בקשת הזוכה או החייב, לחקור במצבו של החייב, נכסיו, הכנסותיו וחובותיו כדי לברר את יכלתו של החייב לקיים את פסק הדין (בחוק זה - חקירת יכולת). (א1)(1) חייב שאין ביכולתו לשלם את החוב הפסוק במלואו או בשיעורים שנקבעו יתייצב לחקירת יכולת בכל יום שבו פתוחה לשכת ההוצאה לפועל, בתוך 21 הימים ממועד המצאת האזהרה כאמור בסעיף 7 או בתוך מועד אחר שנקבע באזהרה. שאלתי היא: אם לקוח אינו מסוגל לשלם אלא בשיעורים של 200 ש"ח בחודש האם עליו לגשת לראש ההוצל"פ לחקירה או להגיש בקשה שבה הוא מבקש לשלם ע"פ יכולתו????????????

    • חקירת יכולת בהוצאה לפועל תתקיים
      עו"ד משה שרגא | 02/01/2009 10:17

      בכל מקרה כך שהדרך אליה הינה פחות חשובה.

      • עו"ד שרגא - חשוב לי לדעת בדחיפות
        צעיר | 02/01/2009 12:04

        1. ע"מ לחסוך מזמנו של הנחקר האם עדיף לשלוח בקשת חייב ע"פ סעיף 7 או להגיע ישירות באחד הבקרים לחקירה....ידוע לי שהזוכה רשאי לבקש חקירה חוזרת וכן שלעיתים אין פנאי לראש ההוצל"פ לחקור והוא רק נותן אישור התייצבות. האם לא עדיף במקרה כזה להגיש בקשה????? 2. כמו כן אבקש לדעת איך וכיצד נראים הצהרת היכולת וכתב הויתור על סודיות ואולי אפילו לקבל נוסח סטנדרטי במידה ואכן קיים כזה. מה צריכה לכלול בקשה לתשלום החוב הפסוק במועדים ובשיעורים שיציע החייב בהתאם ליכולתו 3. בנוסף אבקש אם אפשר לקבל בקובץ WORD טופס בקשת חייב 2 המייל שלי ONWEB@WINDOWSLIVE.COM אני מודה לך עו"ד שרגא וכן תודה לכל מי שיכול לסייע לי שכן הדבר הינו דחוף

        • מייל נוסף
          צעיר | 02/01/2009 12:06

          NOYDOV@NETVISION.NET.IL