מעמד צד ג' בהוצאה לפועל

  • קניית חוב
    הראל צדוק | 25/12/2008 00:29

    האם אדם יכול לקנות חוב מאדם אחר אשר ניתן לו שיק מוטב בלבד בכדי לממשו בהוצל"פ או שמה רק בעלי השיק יכולים לממשו בהוצל"פ?

    • מעמד צד ג' בהוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 25/12/2008 08:16

      צד ג' כזה לא יוכל להנות מהגנות מיוחדות שהדין מעניק כגון "אוחז כשורה" ו "אוחז בעד ערך בתו"ל". אבל הוא בהחלט יכול לבוא במקום הנושה המקורי.

      • משמעות הגנות אוחז כשורה ואוחז בעד ערך בתו"ל
        הראל צדוק | 25/12/2008 09:21

        מה משמעות הגנות אלו ? והאם במידה ועו"ד קנה את החוב מהנושה המקורי ופתח תיק בהוצל"פ יזכה לשכ"ט עו"ד?

        • הוצאה לפועל - עורך דין שמגיש בקשה לביצוע שיק
          עו"ד שווץ איתן | 26/12/2008 01:15

          עורך דין שמגיש בקשה לביצוע שיק, בשם עצמו, יזכה לשכ"ט עו"ד כאילו ייצג לקוח באותו עניין. ככלל צד ג' שמגיש בקשה לביצוע שיק, נהנה מחזקה של אחיזה כשורה, דהיינו חזקה שנתן תמורה בעד השיק, וקיבל את השיק בתום לב. המשמעות של העניין היא שצד ג' אינו אמור להתמודד עם טענות שיש לחייב כנגד הצד הישיר לעסקה, טענות חוזיות וכדומה.

          • תודה
            הראל צדוק | 26/12/2008 15:26

            תודה על התשובה