פתיחת תיק בהוצאה לפועל

  • מכתב אזהרה
    מיקי | 16/12/2008 14:00

    שלום לכם, וצהריים טובים שלחתי מכתב לחייב לפני שאני הולך להוצאה לפועל מעין מכתב אזהרה, כמה זמן אני צריך לחכות לפני הליכה להוצאה לפועל למען פתיחת תיק

    • פתיחת תיק בהוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 16/12/2008 22:02

      לפי החוק החדש יש להמתין 30 יום בבקשה להיצוע פס"ד. כיום אין דרישת מינימום.

      • תלוי על איזה סוג חוב מדובר
        עוד מעט עו"ד | 16/12/2008 22:16

        אם מדובר על חוב שנוצר מחוזה והיא על סכום קצוב לפי סע81 לחוק ההוצלפ יש חובה לשלוח התראה בדואר רשום ולהמתין 30 יום, אם מדובר על שטר חוב וצ'קים אין צורך בהתראה ניתן לפתוח תיק ישירות בלשכת ההוצל"פ.[נהוג לשלוח מכתב רגיל אם ארכה ל7 יום]