שאלתך אינה ברורה לי

  • עיקול כסף מחשבון
    רוני | 15/12/2008 21:30

    שלום רב, לפני 4 שנים גיסי רכש רכב ושם את הבעלות על אחותו. לאחר שבוע עשה תאונה עם הרכב לרכב לא היה ביטוח והנהג היה שתוי 2 מהפצועים שהיו ברכב תבעו את חברת הביטוח בסך של 80 אלף ש"ח. לאחר 3 שנים התחתנתי ולא ידעתי על הפרשה הזאת. נגד גיסי התנהל משפט, גיסי מוכר כנכה בבטוח לאומי לאחר שנכנס לדכאון . לפני שבוע הגיע מכתב לחמותי מהוצאה לפועל והיא החליטה לקרוע אותו ולא לידע אותי. אני ואישתי חשבון משותף,אני הגורם המפרנס בבית . השבוע קיבלתי הודע טלפונית מהבנק שיש לי עיקול על 50 אלף בחשבון. מה עלי לעשות כדי להציל את הכסף הזה? בברכה,

    • שאלתך אינה ברורה לי
      עו"ד משה שרגא | 16/12/2008 21:59

      אם נוהל משפט כנגד גיסך והוא החייב, כיצד עוקל חשבונך?

      • תשובה
        רוני | 17/12/2008 21:31

        המשפט לא הסתיים. אין פסק דין,אישתי גם נתבעת בגלל שזמן שקרתה התאונה הרכב היה על שמה. היא לא זומנה לדיונים של בית המשפט. יכולים לעקל כסף מחשבון משותף בלי שהיה פסק דין? הכסף שעוקל נמצא בפק"ם ועדין לא נלקח מהחשבון. מתי יש להוצאה לפועל אישור לקחת את הכסף? בברכה,