חייב מוגבל באמצעים בהוצאה לפועל

  • נושה של חייב מוגבל
    זהבית | 02/12/2008 01:26

    נפסקו לזכותי פיצויים בביהמ''ש לתביעות קטנות על סך 12,500 ש''ח. אך הנתבע מוכר משנת 97 כחייב מוגבל ויש ברשותו תיק איחוד. שאלותי הן: 1.ברגע פתיחתי את תיק הוצל''א האם ישירות אני נכנסת לתיק איחוד ואם כן האם יש לי דרך לא להיכנס. 2. חישבתי ויקח לי מעל 100 שנה לקבל את הסכום שנפסק, מה ניתן לעשות? 3. כיצד אליי לפעול כדי לקבל את כל הכסף בהקדם האפשרי? התשובה מאוד חשובה לי תודה רבה

    • חייב מוגבל באמצעים בהוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 02/12/2008 08:00

      1. התיק נכנס "אוטומטית" לתיק האיחוד. 2+3 . הפעולה האפשרית (אם בכלל) תלויה בנסיבות המקרה. קחי בחשבון שלפעמים לחייב נמאס והוא רוצה לשוב ולנהל את ענייניו כאחד האדם. לשם כך חייבים מוכנים לשלם חלק מהחוב במזומן תמורת סגירת התיק. מצד שני, לפעמים נושה נתקל בהליך פשיטת רגל של החייב, שם סיכוייך לראות את חוב מצטמצמים מאד. בכל מקרה בהצלחה.

      • חייב מוגבל עם תיק איחוד
        זהבית | 02/12/2008 18:12

        כפי שתיארתי במכתב הקודם החייב שלי הינו חייב מוגבל עם תיק איחוד. העניין הוא שהפעם אחרונה שעשו לו חקירת יכולת זה היה ב-97 אך הוא עובד ומפרסם את עצמו בכל העיתונים המקומיים דבר המצריך כסף רב (זוהי הדרך שהגעתי לשירותיו). שילמתי לו 4300 ש''ח מזומן אך לא קיבלתי תמורה וידוע לי שכמוני עוד רבים נפלו ברשתו ויש נגדו כ-50 נושים. הוא אף לא הגיע למשפט מפני שלא אכפת לו אם יהיו נגדו 50 נושים או 10 נושים הרי בסופו של דבר הוא משלם כל חודש את אותו הסכום.מדובר בנוכל שמנצל את ההגנה המשפטית שניתנה לו כדי לרמות אנשים. מכאן ששאלתי היא מה ניתן לעשות כנגדו, האם יש דרך להפיל את התיק איחוד שלו ולבטל את היותו מוגדר כחייב מוגבל? תודה רבה, יש לכם אתר מצוין!

        • תגובה
          עו"ד משה שרגא | 03/12/2008 22:39

          מתן יעוץ פרטני (להבדיל מטכני) הינו רשלנות מקצועית ולכאורה גם עבירה אתית.