תגובה

  • תביעה להחזר הפרשי מזונות-דחוף ביותר
    רתם | 24/11/2008 19:56

    פסק הדין שעליו חתמתי קובע כי 2000 ש"ח שנקבעו לי לשני ילדים, יוצמדו למדד המחירים לצרכן. במקור ,היה סעיף שאומר,שסכום שלא ישולם במועד יישא ריבית של 0.1% ליום עד ליום התשלום בפועל. על הסעיף הזה של הריבית ויתרתי ,כך שלכאורה יוצא שהמזונות יהיו צמודים רק למדד המחירים. פתחתי תיק בהוצאה לפועל בדרישה לקבל את ההפרשים שלא שולמו משנת 2005 -הגשתי תחשיב של רואה חשבון ,ובו הוא כלל גם את ריבית הפיגורים של ההוצאה לפועל הקבועה ע"פ חוק. עורך הדין שלו טען בטענת "פרעתי" ש"הוסכם כי לא יהיה חיוב בריבית,גם לא במקרה של פיגור בתשלומים",וצירף תחשיב שלו ובו כמה שולם בפועל, כמה היה צריך להיות ע"פ הצמדה למדד ומה ההפרש לתשלום. אני טוענת שעצם העובדה שוויתרי על ריבית ספציפית 0.1% ,לכל יום איחור לא סותרת את העובדה שהגרוש חייב בריבית פיגוריםע"פ חוק ,שכן לא הוזכר "גם לא במקרה של פיגורים".בפסק הדין. ואז זוהי למעשה ברירת המחדל -כן לחייב אותו בריבית והצמדה . אני לא מיוצגת ע"י עורך דין-ויש לי שתי שאלות. 1.האם אני יכולה לטעון את הטענה הזו? 2.האם גם במקרה שבו הוצל"פ יקבלו את הטענה שלו ואת הסכום שהוא נקב-עדיין אצטרך לשאת בהוצאות שכ"ט עורך דין כפי שהוא דורש. אני אמורה להגיש תצהיר עד יום חמישי -אודה לתגובה דחופה.

    • תגובה
      עו"ד משה שרגא | 24/11/2008 19:59

      פורום זה אינו מיועד למתן יעוץ פרטני. הגם שניתן לענות על שאלות טכניות או כלליות, יעוץ פרטני יהיה בהכרח רשלני וכפי הנראה גם עבירה אתית. באופן כללי: ניתן לטעון כל טענה . מאידך, לראש ההוצל"פ סמכות לחייב בהוצאות בגין בקשות שנדחות.