זכות המשכיר לדרוש שכר דירה גבוה יותר

  • הפסקת שכירות ופינוי לא במועד תום חוזה
    חגית דיין | 15/10/2009 14:15

    שלום, הורי גרים בדירה שכורה קרקע, בחולון, יחד עם אחי שהוא בעל פיגור שכלי. לפי כחודש, לפני תום חוזה פנינו לבעלת הדירה בבקשה לחידוש חוזה לתקופה ארוכה, ובבקשה לבצע תיקונים מהותיים במבנה הבית (פיצוצים בקירות). בעלת הדירה ביקשה להעלות שכר דירה ב10% לחודש, עם חוזה לשנה ועוד 1.5% לחצי שנה נוספת. בלי הסכמה לבצע התיקונים בדירה, היא אפילו לא באה לראות את הצורך בתיקונים. האם זו הפרת חוזה? עילה לתביעה נגדה? הורי מסרו לה שאינם מעוניינים להמשיך לשכור את הדירה, ושיעזבו את הדירה כשימצאו בית חלופי, בגלל הבעיה של אחי יש להם מגבלות מסוימות ולא יכולים לשכור כל דירה, זו חייבת להיות דירה בקומת קרקע, גם אם זה יקח זמן (מעבר לתום זמן החוזרה). החוזה מסתיים בסוף חודש נובמבר, היום הורי קיבלו מכתב מעו"ד המורה להם לעזוב הבית בתום החוזה ואם לא יעשו כן נאמר להם שהם חייבים לחתום לחוזה לשנה שלמה במחיר שבעלת הדירה דורשת. חשוב לציין שהורי מעוניינים לעזוב, אך בגלל המגבלות של אחי, חוששים שאולי יקח זמן יותר מהרגיל למצוא דירה אחרת. אנא תשובתכם, מה החוק אומר במקרה כזה? תודה מראש חגית דיין

    • זכות המשכיר לדרוש שכר דירה גבוה יותר
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/10/2009 19:28

      שבוע טוב חגית, בעלת הדירה רשאית לדרוש שכר דירה גבוה יותר תמורת חידוש החוזה לתקופה נוספת. כמו כן, היא רשאית למנוע משוכרי הדירה לבצע שיפוצים בדירה. המשכירה רשאית להורות לשוכרים להתפנות מהדירה בתום תקופת החוזה ככל שהודיעה על-כך מראש ע"פ מה שנקבע בחוזה. בנסיבות שנוצרו המלצתי לבוא בדברים עם המשכירה ולבקש הארכה של חודש-חודשיים על-בסיס תנאי ההסכם הקודם. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים