ביטול הסכם בעילת הטעייה

  • הטעיה בהצעת מכר
    שמואל | 14/10/2009 17:47

    שלום רב, התכוונו לרכוש דירה חדשה דרך משרד מכירות. הדירה מתאימה לנו למעט פגם אחד - הדירה חסומה לחלוטין בשני כיוונים. בכיוון שלישי יש בית יחסית ישן עם גינה מאד גדולה וזה הכיוון הפתוח היחידי. במהלך המשא ומתן בעל המשרד "הבטיח לי" כי הבית הישן עם הגינה יישארו במצבם הנוכחי וכי יש צוואה המבטיחה כי "עד דור שלישי" אסור להרוס את הבית. על סמך הבטחה זו חתמנו על הצעת מכר הכוללת קנס של 15000 ש"ח באם לא נחתום על חוזה. בהמשך, נכנסנו לבית השכן (הבית עם הגינה) ובעלת הבית אמרה לנו שבסיכוי גבוה תוך 5 שנים הבית והגינה ייהרסו ותהיה שם בניה - בהתאם הכיוון הפתוח היחידי שיש לדירה ייחסם. אנו מתכוונים כמובן לא לחתום על חוזה מאחר ולא מתקיים תנאי בסיסי לרצוננו לרכוש את הדירה. האם יש דרך לבטל הצעת המכר ללא התשלום שהובטח, מאחר והיתה הטעיה בנושא המרכזי שעמד למשא ומתן. לתשובתך אודה

    • ביטול הסכם בעילת הטעייה
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/10/2009 19:13

      שבוע טוב שמואל, התסריט שתיארת מורכב ויש לבחון את ההכסמים בין שלושת הצלעות ל'משולש' (מוכר-קונה-מתווך) ומערכת הנסיבות בכדי לאמוד את טיב עילתך. לצורך כך, כדאי לשכור את שירותיו של עו"ד. בכל מקרה, לטעמי יש לכם עילה חזקה לביטול החוזה מבלי לשלם את כל דמי הביטול. כמה תצטרכו לשלם אם בכלל - לצורך כך יש בבירור מעמיק יותר ולהתנהלות נכונה - מכאן ולהבא. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים