פינוי מהדירה בתום תקופת החוזה

  • פינוי דירה ללא התראה מראש אך עם תום החוזה
    אניה | 12/10/2009 08:09

    אני מתגוררת בדירה שכורה עם שותפים מזה 3 שנים. כל שנה כחודש לפני תום חוזה השכירות, מתקבל דואר רשום מהחברה המנהלת את הבניין, על סיום החוזה ואופציה להארכה. במהלך השנה האחרונה התחלפו 2 שותפים בחודשים שונים ובכל פעם חתמנו על נספח לחוזה, כאשר שאר התנאים בחוזה נשארו זהים. הפעם האחרונה בה חתמנו נספח שכזה הייתה בחודש יולי שנה זו. החברה המנהלת את הבניין אף ביטלה בנספח זה סעיף בחוזה המתייחס לכך שיש באפשרותם לפנות אותנו בהתראה של חודש מראש (נשלח על כך מייל לשותף הנכנס מטעם החברה, אך זה לא צוין בנספח לחוזה עליו חתמנו כולם). כמו כן, במייל שנשלח אליו התחייבו כי המחיר לשנה הבאה יישאר זהה לשנה הנוכחית (באופן קבוע העלו לנו את השכירות עם חידוש החוזה). החודש הודיעו לנו הדיירים ממולנו כי פנו לחברה בבקשה להחליף שותף, ואז נענו כי עליהם לפנות את הדירה עד חודש נובמבר. אנחנו לא קיבלנו שום הודעה מהחברה על פינוי, אך מאידך לא קיבלנו את המכתב משנים קודמות המתריע על סיום החוזה חודש מראש ומאפשר חידוש החוזה לשנה נוספת. כעת בדקתי במסמכים קודמים עליהם חתמתי וגיליתי כי תוקף החוזה פג ב-30.9.09 (הייתי בטוחה שהחוזה מסתיים ב-30.10.09). כך שבעצם, אנו שוהים כעת בדירה ללא חוזה חתום. החברה המנהלת את הבניין, אשר גילתה אחריות רבה בניהול חוזה השכירות בשלוש השנים האחרונות, לא העבירה אלינו תזכורת לחידוש חוזה. כמו כן, הם עדיין לא פנו אלינו לגבי העובדה כי אנו שוהים בדירה ללא חוזה חתום. אני חוששת שהם מתכוונים לפנות אותנו, אך לא ברור לי למה טרם שמענו מהם. בכוונתי לפנות אליהם מחר ולברר את העניינים. רציתי לדעת- האם הם יכולים לפנות אותנו? מבחינה חוקית, החוזה הסתיים ואנו לא חתמנו על מסמך חידוש חוזה (שכן בפעם הראשונה, החברה לא העבירה אלינו מסמך שכזה). לא רק זה אלא שכבר עכשיו אנחנו דרים בדירה ללא חוזה חתום.כמו כן- האין המשכיר חייב להודיע לשוכרים כי הוא מתכוון לפנותם, גם אם מדובר בסוף תקופת החוזה? רק לפני חודשיים נכנס לדירה שותף חדש כאשר החברה המנהלת את הבניין התחייבו בע"פ כי החוזה החדש יישאר בתנאים שהוא עומד כיום ושלחו לו מייל המבהיר כי המחיר יישאר זהה וגם כי הסעיף לפיו הם יכולים לתת לנו התראה של חודש לפינוי-מבוטל. הוא לא היה נכנס לדירה אם היה יודע כי חודשיים לאחר מכן יצטרך לפנותה. על אחת כמה וכמה שאת חששותיו הפיגו הבעלים בכך שבדבריהם השתמע כי עתיד להחתם חוזה חדש. אני והשותפה הנוספת, גרות בדירה שלוש שנים ורגילות להתנהלות מאוד אחראית מצד החברה. לכן נזכרנו מאוחר מדי שהפעם, שלא כהרגלם, לא קיבלנו בקשה לחידוש חוזה. אין בכך שאנו דיירות ותיקות לחייב את החברה לנהוג עמנו בהוגנות ולעדכן אותנו מראש בפינוי? דבר נוסף-עם חתימת החוזה הפקיד כל שותף בחשבון של  החברה 3000 ₪ פיקדון. האם הם יכולים להשתמש בעובדה שאנו כעת גרים בדירה ללא חוזה כסיבה לא להשיב לנו את הפיקדון? לא הייתה לנו שום כוונה לא לעמוד בהתחייבות ורק מכורח ההרגל לעדכון מראש מטעם החברה בדבר סיום החוזה, לא וידאנו את תאריך סיומו.   אודה לתשובות, אנחנו מאוד לחוצים שמא אכן נגלה כי אנו נדרשים לפנות את הדירה.

    • פינוי מהדירה בתום תקופת החוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 12/10/2009 18:53

      ערב טוב אניה, בשלב ראשון יש ליצור קשר עם החברה ולהבין איפה אתן עומדות. יתכן ומדובר בטעות או אי הבנה וכל חששכן לשוא, ולדאוג לחתום על חוזה חדש בהקדם. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים