התנגדות המשכיר לשוכרים חלופיים

  • שאלה לגבי הפרת חוזה במקרה שהדירה נפרצה
    מרוששת | 11/10/2009 10:32

    שלום, פרצו לי לדירה יומיים אחרי שנתתי לבעל הדירה את הצ'קים לשנה נוספת. גרתי בדירה שנה וחודש לפני שזה קרה... השאלה שלי האם ישנה אפשרות להפר את חוזה השכירות מסיבה זו? שאלה נוספת- בחוזה ישנו סעיף אשר קובע כי אם אני רוצה לעזוב לפני תום תקופת השכירות, עליי למצוא דייר חלופי אשר יסכים לתנאי ההסכם שעליו אני חתומה. הבאתי לבעל הבית מספר אנשים שראו את הדירה ורצו לחתום על חוזה אך בעל הדירה לא הסכים בכל מיני תירוצים שאותם אנשים לא נראים לו. כמה אנשים בעל הבית צריך לדחות על מנת שזה ייחשב חוסר תו"ל מבחינתו? מקווה לתשובה...תודה ויום נעים לכולם!!!

    • התנגדות המשכיר לשוכרים חלופיים
      עו"ד אפי אהרונוב | 11/10/2009 19:15

      ערב טוב, א. פריצה לדירה אינה מהווה עילה לסיום היחסים החוזיים בין הצדדים.ואולם, יתכן ויש מקום לדרוש מבעל הבית למגן את הדירה באופן יעיל יותר לאור מה שקרה. ב. אין מספר 'מדויק' ואולם, באם מדובר בהתנהלות שיטתית כדאי לפתוח בהליך משפטי או, בשלב ראשון, להבהיר את כוונתך לפתוח בהליך שכזה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • שאלה נוספת
        מרוששת | 11/10/2009 19:26

        לגבי סעיף א, האם אני יכולה לדרוש ממנו למגן את הבית עם סורגים? ומה אעשה במקרה שבו בעל הבית יסרב לכך? לגבי סעיף ב, מה יכול להיחשב להתנהלות שיטתית לפי הפסיקה האחרונה? אותו בעל דירה פרסם היום מודעה להשכרת דירתי ב400 ש"ח יותר ממה שאני משלמת עליה...מה אני יכולה לעשות במצב כזה? האם זה חוקי?

        • המשך תשובה
          עו"ד אפי אהרונוב | 12/10/2009 18:47

          ערב טוב, א. אם בעל הבית יסרב יתכן ויש מקום לתבוע זאת ממנו בהליך משפטי. ב. העובדה שהוא מציע את הדירה במחיר גבוה יותר יכולה להוות הוכחה לכך שהוא לא מעוניין באף שוכר חלופי ויקל עליך לשכנע בכך את ביהמ"ש, באם תחליטי לתבוע ממנו פיצוי. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים