'יציאה' מחוזה שכירות דירה

  • חוזה שכירות
    טל | 03/10/2009 08:49

    אח שלי חתם חוזה שכירות עם שותף. הם חתמו על חוזה אבל לא על ערבות ולא קיבלו העתק של החוזה. בחוזה אין סעיף של התרעה מראש על עזיבה, לא מצד השוכר ולא מצד המשכיר. השותף מסתבר - שותף מהגהינום! מה אפשר לעשות כדי לצאת מהדירה או להוציא את השותף באופן חוקי?

    • 'יציאה' מחוזה שכירות דירה
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/10/2009 14:18

      טל שלום, בהיעדר הסדרה של אפשרות ליציאה מוקדמת מהדירה בחוזה, אין לשוכר זכות כזאת. ניתן לבוא בדברים עם בעל-הבית ולסכם על הבאת שוכר חלופי או שוכר משנה. מועדים לשמחה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • תודה על התשובה המהירה, יש לי עוד שאלה
        טל | 04/10/2009 17:27

        אם הוא מוצא שוכר חלופי, האם לבעלת הדירה יש אפשרות להוציא את השוכר השני מהדירה? (עלי להזכיר שהם עדיין לא חתמו על ערבות ואין להם עדיין עותק של החוזה). תודה מראש

        • חוזה בע"פ
          עו"ד אפי אהרונוב | 04/10/2009 22:45

          ערב טוב טל, חוזה שכירות לתקופה שאינה עולה על 5 שנים תקף גם אם הוא נעשה בע"פ. אם השוכרים נכנסו לדירה אזי יש הסכמה מסוימת, מחייבת, והיא החוזה בין הצדדים. גם שטר הערבות אינו משפיע על תוקף החוזה אלא מהווה אמצעי להבטיח את זכות המשכיר לפרוע נזקים שיגרמו לדירה.