הטעייה במהלך מו"מ

  • דירה להשכרה נהיתה דירה למכירה אחרי חודש של שכירות.
    שימי בולו | 30/09/2009 15:59

    שלום רב , בתחילת אוגוסט אני ואשתי מצאנו דירה דרך תיווך להשכרה. המתווך כמובן אמר לנו שזאת דירה לתווך ארוך וכול מה שזוג צעיר בעצם רוצה לשמוע. אני ואשתי התאהבנו בדירה , ומשיחות עם בעל הדירה הוא תמיד נתן לנו להרגיש כי זאת דירה שתשמש אותנו לעוד שנים רבות. אחרי כחודש שכירות , קיבלנו טלפון מבעל הדירה בו הוא מודיע לנו שהוא מוציא את הדירה למכירה . כמובן שזה הוציא לנו את הרוח מהמפרשים לגבי הדירה וכל השקעה שחשבנו להשקיע בדירה כבר נראית כאילו אין לה טעם. למה אני מתלונן מכמה סיבות , המתווך מסתבר שהוא חבר של המשכיר שלנו , ידענו את זה מההתחלה אבל חשבנו שהוא פשוט מנסה לעזור לו ולא "לעבוד" עלינו. כמובן ששכר טרחה למתווך שילמנו במלואו מתוך ידיעה שהדירה תהיה שלנו לשנים רבות. ובנוסף לאחר שעשינו קצת בירורים עם הדיירים הקודמים הסתבר לנו שהוא כבר ניסה למכור את הדירה ואפילו הביא אנשים לראות את הדירה לאחר שחתמנו חוזה שכירות מולו. לדעתי פשוט לא הלך לו למכור והוא ניסה להרוויח זמן בשכירות ואת זה הוא לא סיפר לנו. הדבר הכי מתסכל שחודש אחרי שאנחנו נכנסנו פתאום אנחנו מוצאים את עצמנו פעמיים בשבוע עם דלת פתוחה מראים את הבית לאנשים שמעוניינים לקנות את הדירה, וזה פשוט מתסכל. בנוסף תיקונים שבעל הדירה התחייב שיבצע הוא עדיין לא ביצע . השאלה היא אם יש משהו לעשות בנידון , האם יש דרך להוציא את השכר טירחה מהתיווך ואם כן ממי אני צריך לדרוש אותו ? ומה עם ההובלה שעשינו לדירה ועוד 10 חודשים צריך שוב הובלה למקום אחר שנמצא. האם יש עילה משפטית לגרום להסרת החוזה הרי הוא שיקר עלינו ולמרות שוהא לא התחייב על אופציה מדבריו תמיד היה ניתן להביא שאין לו תוכניות על הבית ו "הבית יהיה שלכם לעוד שנים רבות". אני חושב שהוא הסתיר ממני מידע רב אשר היה מונע ממני בסופו של דבר לא לשכור ממנו את הדירה , ועכשיו נשארתי קירח מכאן או מכאן , אני מפחד לתבוע כי במידה והוא לא ימכור אני מעוניין להשאר . ומצד שני להראות את הדירה פעמיים בשבוע חודש אחרי שנכנסת אליה פשוט מוציא את הרוח מהמפרשים ולדעת ששילמת תיווך סתם מבאס. מה אני יכול לעשות ? תודה רבה לעוזרים.

    • הטעייה במהלך מו"מ
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/10/2009 19:31

      שבוע טוב שימי, יש מקום לדרוש את ביטול החוזה וכן פיצוי מסוים ולאיים בתביעה באם הדרישה לא תתקבל. כדאי לפעול בליווי עו"ד בכדי להתנהל באופן נכון ולהשיג תוצאות אופטימליות. מועדים לשמחה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים